futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Miért éppen Orfű?

2013. január 29. - SimonyiBalázs

Visszajárok Orfűre versenyezni: 2010-ben ott kóstoltam bele a féltávú Ironmanbe, tavaly meg egy triatlon hétvégén nyomtam szombaton sprint, vasárnap féltávot. Csak képeslapstílusban tudok róla beszámolni: "Kedves Mindenki! Orfűn szép az idő, jó a kaja, gyönyörű a környezet, hangulatos a táj." Van egy közeli falu, ahol házisört főznek és remek termálfürdő van (Magyarhertelend), egy másikban denevérbarlang és megejtően bájos pici régi templom található (Abaliget). Lehet medvehagymát szedni és beszélgetni Béla bával, országos medvehagyma-szakértővel, ejtőzni a tóban, bujálkodni a búzamezőn, nézni a csatornában horgászókat (Kovácsszénája), és régi régi temetőben kószáni (Kishajmás). Amolyan mini Kárpát-medence ez, lángoktól ölelt kis ország - de ezen a ponton megállok, mielőtt az ízlésrendőrség vezetne el. A tavalyi versenyről nagyon hangulatos kisfilm készült (3:06-nál villantás!), mondhatnám kedvcsináló: akinek ezek után nincs érkezése Orfűn triatlonozni, az nagy szamár. 

Habár az egymással évődő és Red Bullt direktmarketingező szervezők keretjátéka kicsit erőltetett, mindez bocsánatos: a pálya technikás (idén ismét bejátszik a Gonosz Manó hegy, ami tavaly kimaradt), kihívásokkal teli (a futópálya megint a brutál emelkedős hegyi úton lesz), a szervezés lelkes és kézben tartott, és a nevezés sem vág földhöz (van szóló verseny is már 5000-ért, de csomagtól függően a két napra is nevezhetsz 23-26000 között, mely kedvezményekkel csökkenthető). Hacsak azt nézem, hogy mindezért 2 versenyt kapsz, akkor felhúzom a szemöldökön, amikor arra gondolok, hogy Atád idén 36000-re emelte az egyéni indulást (vö Balatonman 32000 Ft): akkor az ember inkább benevez váltóba 30-ért, és szépen végigmegy a távon magában. Az orfűi szervezők (www.ironteam.hu) még a szavukat is állták, mert a tavalyi eső miatt elcsesződtek a Mecsek Poklának Bajnokai érmek, s utólag elküldték őket postán. SZócval ha akarsz egy dupla terhelést, amit amúgy nehezen modelleznél le, megismerkednél két-három távval, szeretnéd megtudni milyen az orfűi tó vízszintemelkedése, akkor gyere!

Az meg külön öröm, hogy ők rendezik dupla IM-et, amivel régóta szemezek, de van rengeteg a palettán. S nem győzöm hangsúlyozni, hogy ők már tavaly novemberben kiírták a nevezéseket

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr485051083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása