nem azé, aki fut

futó gondolatok

Utolsó kommentek:

_z_ 2018.04.26. 09:27:32

@rrroka: Ilyen a hanyatlo nyugat

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

Gerle Éva 2018.04.24. 19:48:10

@praisethesun: Igen. A feladás ebben a kontextusban nem emberi dráma, nincs neki ethosza, hanem kudarc. Nem néz ki jól a facebookon... Nekem az tetszett a filmben, hogy valódi a sztori, nem motivációs vagy imidzsfilm, ahogy B. mpondja.

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

_z_ 2018.04.23. 13:48:45

@rrroka: IP cim alapjan letilt. Biztos meg lehetne hackelni valahogy, de ehhez nekem se erzekem, se kedvem.

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.04.23. 13:26:15

@_z_: hbogo.hu netes TV, az sincs külföldön?

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

_z_ 2018.04.23. 10:48:10

@nagnan: Most komoly, hogy a keszitö blogjaban ajanlgatod a torrentet?
Amugy nem mintha szent lennek, de ezt a filmet, aminek, meg ha csak blogon keresztül is, de ismerem a keszitöjet, nem lenne pofam igy megnezni.

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

praisethesun 2018.04.21. 13:37:48

Annyiban igazuk van, hogy nekik a pénz számít, továbbá, hogy minél több "kezdő" is eljöjjön.

A kezdőt itt nem a teljesítményre értettem persze, hanem aki heti 1 alkalmas hobbifutó, és nem is akar többet tőle. Ezzel sincs semmi probléma persze.

Nekem viszont az Ultra c. film + a "Hogyan nem lett meg az UltraBalaton (2012)" c. bejegyzés volt eddig a két legnagyobb motiváció a futáshoz. Pontosan ez adja a motivációt, hogy azt látja a magamfajta tök átlag Jóska, hogy ezek a távok irtózatos sok szenvedés meg edzés árán, de teljesíthetők. Nekem még a maraton van terítéken idénre, de néhány éven belül egy UB-t ki kell próbálnom mindenképp.

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

nagnan 2018.04.20. 14:08:04

@_z_: már torrent oldalakon is fent van, pár napja láttam, hogy letölthető az ncore-ról. Mielőtt megvetne valaki, én legálisan HBOGO-n láttam a filmet és tervezem szintén a DVD vásárlását is! respect! :)

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

_z_ 2018.04.20. 08:05:56

@rrroka: Kulfoldon nincs HBO, es a magyar mozik is messze vannak. De mivel _tenyleg_ erdekel, varom a dvd-t.

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.04.20. 07:27:31

@_z_: az HBOGO egy hónapig ingyenes, ott megnézheted. meg megy ugye mozikban is, szóval ha _tényleg_ érdekel meg tudod nézni. :)

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

iramszarvas 2018.04.19. 15:21:06

Szerintem az is motiválhat, ha másokat szenvedni látok. Pl. amikor én szenvedek, gondolhatok arra, hogy nem csak én vagyok szar. (Jó, önbecsapás, de gondolhatok rá.) Egyébként meg szerintem nincs futó, aki még sosem találkozott a szenvedéssel (vagy akkor rosszul csinált valamit).

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

Gerle Éva 2018.04.17. 16:19:27

Ó, B.!
Vannak azok a futók, nem lebecsülendők persze, akiknek nem motiváló az Ultra. Ők a fancyre kíváncsiak, a kütyüre, az okosságra, a fogyásra. Sípra, dobra. Szétunják a hétköznapjaikat. Nekik kell a zene, a tömeg, a szalagcím, a szenzáció, a facebookposzt, a visszajelzés. (Nekem is kell, nem azért.) (De még neked is.)
A BSI tömegeseményeket szervez. És le a kalappal, mert ebben profik. Felhasználóbarátak, nyereségesek, szimpatikusak. A Vivicittá és a Spar Maraton eléri és behúzza azokat, akik csak a felszínt értik – még, vagy örökké. Vagy azokat, akik egy-két versenyen indulnak, aztán leállnak, makramézni kezdenek.
A tűrésre, a melóra, az ethoszra, a kudracra, az önismeretre kevesen kíváncsiak. Ők továbbmennek az úton. Nem félnek maguktól, sem a fájdalomtól.
Én egyébként félek a fájdalomtól a futás terén. A szülésben, a donorkodásban (vér, velő, plazma), a súlyemelésben nem.
Itt én kitartóan kocogok. Nem jó több. Icipicit fejlődtem másfél év alatt.
Nem lehet előre megmondani, ki lesz "komoly", ki megy tovább.
Az átlagembernek biztosan ijesztő az Ultra. Azzal szembesíti, hogy ő erre nem képes. Talán egy tízesre sem. Lehülyézési reflexet vált ki belőle: "én nem csinálom, mert...", "szerintem ez túlzás..."
Az átlagember fiolyton méricskél, viszonyít, frusztrált. Ez kiirthatatlan.
Nem a kitartóak, az erre születettek teljesítményét akarja csodálni, hanem önmagát pusholja. Idegenkedni akar. és fél.
Neked átlagembernek tűnik Béla vagy Gilles vagy Eiolf: Nekik elképzelhetetlen csodabogár.

Láttam utána a tízes rajtot. Staicu Simona ott állt Péter Attila mellett, és sírt. Aztán tartotta a célszalagot, amelyet az istennő Bragmayer Zsanett szakított át. Döbbenetes jelenet volt.

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

siroki 2018.04.16. 12:01:45

Motiváló.
Én falun lakom. Első maratonomat egy cimborámmal kettesben futottuk néhány évre egy tavaszi reggel a bringaúton, a falu körül. Kimértük a pályát, a kertbe kiraktunk egy tálca kaját, kétszer arra futottunk - ez volt a frissítőpont (a gyerekek is ettek belőle).
A filmet vártam és felvonatoztam Pestre, a Toldi moziba. Számomra az első maraton előtt is motiváló lett volna, de most is az. Nem csak futáshoz!
Gratulálok minden szereplőnek és alkotónak!

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

DSL · http://runbabyrun.blog.hu/ 2018.04.16. 10:58:29

Ez szubjektív, nem kell keresni benne a racionalitást.
Nekem és sokaknak tetszett (tényleg, tömegeknek), ettől még van akinek ez jön le. El kell fogadni és továbblépni.

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

_z_ 2018.04.16. 09:51:17

Nem, meg mindig nem sikerült megneznem a filmet sehol (mar egyre inkabb atall az agyam a DVD-varasra...), de szerintem aki barmilyen film megnezese miatt nem megy el maratont futni, vagy feladja közben, az inkabb el se kezdje. Mondom en ezt egyetlen arva felmaratonnal a hatam mögött :).

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

fassassin 2018.04.16. 08:52:30

Én az első maratonom előtt, ami most volt a MaratonFüreden, a mentális felkészülés jegyében megnéztem többek közöt a Tűzszekerek-et, a Küldetést, és az Ultrát.
Engem igenis motivált, például kb. a 38. kilométernél, amikor eszembe jutott, hogy milyen iszonyat jó, hogy futhatok, és mennyire kis semmiség ez mondjuk egy Spartathlon-hoz képest! Abban a pillanatban kifeleztten hálás voltam, hogy nem kell még 208 kilométer futnom, úgyhogy azt a négyet jól meghúztam :)

Bejegyzés: Rossz helyen, rossz időben?

elike11 2018.04.06. 14:12:11

nem ez volt a főversenyem = olyan erős volt a mezőny, hogy valójában labdába sem tudtam volna rúgni. Főversenyem egy falunapi verseny lesz, ahol a legnagyobb ellenfelem a 10 éve már aktívan nem mozgó helyi tesitanár lesz. :D

Bejegyzés: Futószótár

kiralysannyi 2018.03.31. 08:24:57

Üdv Balázs.
Remek írás ismét. Nem semmi az emberi test és elme mit ki nem bír.
Egy kérdés. a család hogy viseli/fogadja el ezeket a mutatványokat?
Nálam már attól is kiakadnak hogy hétfőnként csak folyadékot fogyasztok. :-)

Bejegyzés: Folyékony kenyér - egy gyorsfogyás dióhéjban

őze bálint 2018.03.22. 20:48:40

@igorx: Szíved joga egyet nem érteni. De a véleményt illik érvekkel alátámasztani, mert így csak egy sommásnak sem mondható odavetés a kommented. Ráadásul te is egy szubjektum vagy, nem tudsz objektíven vizsgálni. Törekedni lehet arra, hogy körbejárd a témát, ahogy a kétrészes posztomban tettem. Szóval itt a terep, írd le az objektív vizsgálatod eredményét, és virágozzék minden virág. Köszi!

Bejegyzés: Aranylábú gyerekek, mi a fasz van veletek? - 2. rész

igorx 2018.03.22. 17:10:30

@Galgóczi Imre: a teljes nevem: Medovárszky Zoltán, de mindenki igor néven ismer a magán- és a szakmai életben is, ezért használom itt is ezt. Pontosan miből vontad le azt a következtetést, hogy ez egy álnév?

Semelyik féllel sem értek egyet. Objektíven megvizsgálva mindkét fél reakciója, ellenreakciója kontraproduktív, romboló, hasztalan, céltalan.

Ti mindannyian szubjektívan álltatok hozzá.

Bejegyzés: Aranylábú gyerekek, mi a fasz van veletek? - 2. rész