2012. aug 01.

Kerékpáros jobbra-balra-jobbra-balra

írta: őze bálint
Kerékpáros jobbra-balra-jobbra-balra

P7241313x.jpg

Tán Budapest egyik leghülyébb bringás kereszteződését vagyok napról-napra szemlélni. Mindig ledöbbent, akár kerékpáredzésről jövök, akár kocogni indulok rajta, akár csak a gyereket próbálom a kétkerekűek világába bevezetni (tehát ez estben ő bringázik, én meg futok utána)

Minden bringásoknak kedvező dolgot örömmel fogadok, de ennél a Hamzsabégi út és Budafoki út kereszteződésénél létrehozott csiki-csukinál érdemes egy picit figyelni, mert könnyen bedarálhat egy autó.  
Az egész tök olyan, mintha Moszkván felszállnál a négyeshatosra: na annak a megállói ilyenek, hogy egyszer jobbra, egyszer balra nyílnak az ajtók.

Képernyőfotó 2012-07-24.jpg

Elég forgalmas útszakaszról van szó és 4 kritikus bringás zebráról, amin az elsőbbségadásos macisajt tábla nem igazán segít. A trükkje az, hogy az Info Park / Zöld Pardon / Kopaszi Gát felé haladáshoz, vagy éppen onnan visszafele hajtáshoz kurvára jobbra-balra kell nézni, ráadásul a megszokottól eltérő irányokba, mintha csak Londonban vagy Tokióban lennénk. Köszönjük ezt az autóút vonalvezetésének, ahogy megpróbálja szétteríteni és becsatornázni Dél-Buda forgalmát. 

Navigációs kisokos következik. Zöld nyíllal mindig azt jelöltem, amerre néznetek kell, ha bringáztok.

HAMZSABÉGI ÚTI BRINGAÚT FELŐL ÉRKEZVE:

P7241311x.jpg

Megyünk szépen tovább, már átzsilipeltünk a feléig.

P7241312x.jpg 

Na és ugyanez a túloldalról!

P7241314x.jpg

Nem akarom tovább tépni a számat: csak okosan. Ja és: SISAK!

Szólj hozzá

közlekedés kerékpár bringa kereszteződés zebra