2017. sze 27.

Vénnek való vidék - A Spartathlon origója

írta: őze bálint
Vénnek való vidék - A Spartathlon origója

150504-05_balazs_bham_n3_ct3a9753_foden_balazs_x_2.jpgÍgy lett a Spartathlon 1982-ben. Exkluzív kétrészes mozgóképes interjú az azóta már elhunyt John Fodennal, a Spartathlon első teljesítőjével (lepróbálójával) és későbbi alapítójával. 49 évesen állt neki, úttalan utakon, csillagokat követve, és nini: a mai Spartathlon-futók átlagéletkora 47 év.

Görgessetek le és élvezzétek 2x7 percben! 36 évvel később pedig a 35. versenyt itt követhetitek élőben péntek reggel hattól. http://movingobject.co/spn17/

Az ULTRA legbecsesebb, legszebb háttérvideója ez és a második rész (alant is belinkelve.) A film készítésének egyik legfontosabb momentuma volt a brit légierő egykori tisztjével, John Fodennal való találkozásunk. Nélküle nincs Spartathlon, nincs film. Pontosabban: minden miatta van.

Hosszú ideig kerestük, súlyos beteg volt már, nehezen akart összejönni a forgatás, de megérte. Nagyon emberi, felemelő találkozás volt: a jelen futója a múlt legendájával beszélt egy közös nevezőről. Egy idős ember halál előtti szembenézése az egykori kihívással, becsvággyal, önzéssel és mindezek hozadékával. A végső vágatba nem került be dramaturgiai okok miatt az exkluzív interjú, de most két részben megismerhetitek a Spartathlon alapítójának legendáját, a futásról kikristályosodott gondolatait.

Itt a folytatás az első rész után. a legendás katonatisztről, versenyalapítóról. Nélküle nincs Spartathlon, nincs film. Pontosabban: minden miatta van. John Foden beszél a társairól az útvonal nehézségeiről, a futó nőkről, azokról, akik elbuknak, és végül arról, hogy vajon önző dolog-e a futás?

"Akkor igen, ha azért csinálod, hogy felnézzenek rád."

A film készítésének egyik legfontosabb momentuma volt a brit légierő egykori tisztjével, John Fodennal való találkozásunk. Egy idős ember halál előtti szembenézése az egykori kihívással, ambíciókkal, egoizmussal és mindezek hozadékával. A végső vágatba nem került be dramaturgiai okok miatt az exkluzív interjú, de most két részben megismerhettétek a Spartathlon alapítójának legendáját.

Szólj hozzá

1982 görög spartathlon 2017 foden