futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

VOLT KÉT JÓ HÓNAPOM - Téli alapozás, változatos edzések, tavaszi eredmények, PB-k, sok kép és grafikon

2014. május 14. - SimonyiBalázs

t50 2014_2 SB.jpg Pontosabban volt 7 hetem. Ebbe belefért öt szigorú verseny (maratonok, 21km, 10km, stb.), ezek mindegyike Personal Bestet, a (f)első 1%-ban való finiselést, és pár dobogós helyezést jelent. Plusz egy meghökkentő Cooper-tesztet. De előtte jó pár hónapnyi melózás volt. A néhai Schirilla György szavaival a "megfontolt befektetés időszaka után eljött a kamatbetakarítás ideje". Két okosság mindenek előtt: 1) Az eredményeket nem kapjuk meg véletlenül. 2) Az ember arra szakít időt, amire szeretne és ami fontos neki. Tehát akkor következzen remekül sikerült tavaszi gyorslábú szezonom: számok, rövid beszámolók, no meg hasznosítható háttérinfók és receptek. Tények és hogyanok. Senkit ne zavarjon meg, hogy minden versenyen a jólismert fekete gatya+narancs trikó szerelésben vagyok. Nemcsak kabala és védjegy - könnyedség és kényelem! Leisure and pleasure, ahogy Budmil mondaná.

TAVASZI VERSENYEK (a tavasz rendre a rövid versenyeké, a nyár a triatloné és ultráé)

2014.

március 5. Cooper-teszt, 3450 méter / 12 perc » Kifulladásig futás. Már melegedő, tavaszias idő. Bennem maradt 50-100 méter a 300-as pálya miatt. Egy rendes 400 méteres rekortánon jobb lehetett volna a hosszabb egyenesek és nagyobb ívű kanyarok miatt. Utána még 3x 1000m 3:30-ra (3:35, 3:36, 3:34), aztán 4x lépcsőzés Tabánban. Csak hogy mutassam, milyeneket résztávoztam. Erről lentebb.

március 23. 10 km, Esztergom, 35:59, 3. hely. » Ide szinte hazajárok. A legjobb 10km-es időm eddig. A szélárnyékban sunyin futó srácot elengedtem (erről jövő héten posztolok egy eszmefuttatást). Több önfegyelem és teherelviselés kellett volna. A célegyenesben két, hányás nélküli öklendezés a brutális hajrá miatt. Erősebb második fél: 18:01, és 17:57. Eredmények itt.

 

április 6. Párizs Maraton, 2:52:36, 361. hely / 39115 finisher » Eddigi legjobbam 2:57 volt Bostonból. Itt most amatőrként profi, összeszedett, tudatos versenyzés. Nem tekintgetés jobbra-balra. Kicsit zavaró 15-20 km-ig a tömeg. Zselék: 15km, 29km, illetve 28 km-nél magnézium liquid. Csak víz az állomásokról, 1 helyen minimál izó - ahol volt, merthogy minden 3-4. helyen adtak csak Világverseny, hm. Remek idő (14 fok, melegedés, napsütés), nincs szél. Végig előzök, az utolsó 5-6 kilin engem előznek, ott emelkedik a pálya, nem esett jól. Megfáradás, savasodás, bekészülés a végére. Nem ment a negatív split, 1:24-re 1:28-at futottam.

paris sb.jpg

 

Képernyőfotó 2014-05-21 - 8.08.06.png

április 13. Vivicitta Félmaraton, 1:18:34, 11. hely /  5193 induló » A csajom ötlete volt, hogy nevezzek. Szerinte simán bennem van egy jó eredmény a maraton után. Igaza lett, pedig a szuperkompenzációról még csak nem is hallott! Na persze úgy könnyű, ha más lábát viszi a vásárra. Eddigi legjobbam 1:24 Újvidéki Félmarin, illetve a bostoni maraton félideje (1:21).

Nagyon higgadt, hidegfejű versenyzés lett, szinte még maradt is bennem. A 2. fele itt is jobb az elsőnél. Sokan szurkoltak ismeretlenül is, a csajom és Lőw Andris is kint buzdít, utóbbi tandemről. Csak előztem. 19-nél a '90-es évek nagyszerű triatlonistáját, Kindl Gábort behoztam, de volt némi szóbeli nézeteltérés a szélárnyékozása miatt. Mindez 3:40-es tempónál.

Megpróbáltam belószolni: a bringás szakkifejezés azt rejti, hogy ellépni tőle. Megkínáltam, visszakínált. A szigeti belső úton a cél előtt 500m-rel behozott, mentünk együtt, majd rákapcsolt. Hiába, a rutin és az évek. 3 szekunddal vert meg. Pici szembeszél volt odafele, vissza jólesőn toló hátszél. Remek, napos, kellemesen hűvös idő. Kicsi bemelegítés csak. Minden ponton víz vagy izo korty, és tarkólocsolás. Semmi zselé. Eredmények itt.

 

április 20. 10h, hegyi szerpentin futás, Esztergom (Vaskapu), 15:09, 2. hely » 235 méter 3.5 km alatt. Az első helyezett mögött nemsokkal lemaradva, eléggé kihajtva, de leginkább a levegőadósság volt kínzó. Utána visszafutás a 2km-es rajtra. Eredmények itt.

április 20. 10:30h, hegyi szerpentin futás, Esztergom (Vaskapu) 9:01, 3. hely » 151 méter 2 km alatt. Picit savasan végig egy hármas bolyban. Egy friss, fiatal, magas atléta ellép, a kamasz  triatlonos pár méterre szintén elhúz. Az uccsó kanyarban majdnem behozom, de aztán meghúzza 200m-re a cél előtt. Dupla teljesítőként 2. és 3. hely, örülök. Eredmények itt.

április 27. Shakespeare Marathon, Stratford-Upon-Avon, 2:50:22, 3. hely / 730 finisher » Első nemzetközi helyezésem (és egyben maratoni helyezés egyáltalán), ráadásul Shakespeare 450. szülinapján és -helyén.

Egy kemény verseny, kalandos éjszakai szálláskeresés, kevés alvás után. Kétszer megfutott körpálya, benne sok lankás beton, és jópár kili döngölt murvás és pocsolyás bringaút, szintes pálya. Hideg (9-13 fok), ellenszél, időnként eső. Csak víz mint frissítés a szervezőktől, de remekül jelölt pálya, jól szervezett, baráti rotary verseny. Két Energia Rapida szokásosan a felkarra ragasztva, és köztük egy GU2 zselé: 14, 25, 34 km-nél tápolás. 30-tól lassulás, kiesés a 4perc/km tempóból, 33-tól már merevedő-fáradó lábak, nem tudom nemhogy fokozni, de tartani sem az erős első fél tempóját (1:21), pedig tolnám, így 1:29 a 2. fele. Itt sincs negatív split.

Ha a picit túlmért/túlfutott pályát (42.42 helyett) 42.2-nek számítom a pályát, akkor 2:49:44-es idő jön ki, ami 4:01-es átlag, de legalább 2:50-en belül az idő. A 4. helyről előz le a későbbi győztes 35 körül, aztán 40 körül befogom az addig vezető srácot, aki megborulva gyalogol és néha belefut. Szinte végig a 3. helyen futva remek teljesítmények ítélem a technikás pálya és a körülmények (hülye szálláskeresés) miatt a versenyt. Az angliai ultrafutó különítmény, Kulcsár Andris, Hegedűs Kati biztatott, Lesi Zoli futott, 20. helyen végez. Párizs Maraton felülírva. Nyeremény: 30 fontnyi utalvány a Mark&Spencerbe. Eredmények itt.

Képernyőfotó 2014-05-21 - 8.04.58.png

 

május 10. Terep50 (50.7 km, 1770+ szintemelkedés), 4:44:42, 2. hely / 90 » A 444.hu szponzorált az időm szerint. Két évig csak a T100-on futottam, de most este Kispál-koncertre igyekeztem Szlovákiába, átneveztem 50-re. Nem mintha nem lett volna kedvem a rövidebb távhoz!

Képernyőfotó 2014-05-13 - 23.46.59.png

Végre meg mertem riszkelni, hogy hátizsák nélkül futok. De jól esett könnyűnek lenni! Csak egy kinyitható műanyagpohár, és egy zselé volt nálam.

Remek nyárias idő volt, ami Visegrádon délben már dögmeleggé változott. Az erdő dunsztosüveg. Irgalmatlanul megnyomtam az első felét, Pilisszentlászlótól Visegrádig a 9.5 km 40 perc alatt, néha az erdei patak melletti ösvénye 3:40-es tempók. A pilisszentlászlói étteremig tartó 23 kilis kört 1:50-re abszolváltam, baromi gyors úgy, hogy 10 km folyamatos felfele volt benne (120méterről 550-re 10 és 21km között). Nagyon gyors depózás (1 perc, benne cipőkötés is), hogy a mögöttem jövő ne is lásson már a depóban. Mindig sót, és emellett olajbogyót és uborkát ettem.

Az addig hülyebiztosra jelölt út nagyvonalú felfestéssé változott, eltévedtem nemsokára jel hiányában. Inkább elbizonytalanodtam. Megfordultam, s 500 m-t visszamenve már jött is a mögöttem futó, aki mondta, h jó irányba megyek. Együtt futottunk 6-7 kilit, 2x majdnem benéztünk ketten (!) egy-egy kanyart, volt itt tempó, de akkor is, picit egyértelműbb jelölés jó lett volna ezen a szakaszon. De Lajosforrásnál muszáj volt a forrásnál innom - a későbbi győztesnél két kulacs is volt kézben. Egy lefelén kipróbáltam a futás közben pisiilést - az elgondolás jó volt, a kivitelezés pocsék. Utána befásulás, óvatoskodás (a rapid tempó miatt 3x is alámfordult a bokám a köves lejtőkön, veszélyes volt), Csobánkánál hosszú depózás (5 perc), zabálni és inni akartam, de időben elvontam magamtól a nehezítő cuccokat. Utána megint egy kurflinyi eltévedés. Óbudától már szaporáztam, sietősen futottam, mégha nem is mozogtam frissen.

Meglepetés ez a 2. hely, hisz nem vagyok terepfutó. Itt valami tévedés lesz, kérem. Januártól mindössze háromszor futottam terepen. Döbbenet, hogy mindkét nagy plakettem terepfutásról van (tavaly 3. hely a Bp. Terepkupán). Nyeremény, avagy külső motiváció: jövőre egy tetszőleges távon indulhatok. Ez olyan, mintha egy kitüntetett katona megint mehet magát megöletni a frontra.

KÖVETKEZTETÉS:

Ezek a sikerek nekem egyszerre tűnnek véletlennek és megérdemeltnek is. Egyelőre nem az a megfáradt versenyző vagyok, aki úgy szelektál a versenyek között, hogy tutira dobogóra álljon. Így alakult. Toltam, ahogy a csövön kifért ésszel és erővel, taktikával, elszántsággal. Az is kikristályosodott, hogy amikor már mindenem elfogy (erő, szív, ész, lélek), akkor a megfelelő belső motiváció a becsvágy. Az is világos, hogy a hajrákra, és az egy-egy szitukra mentálisan és fizikailag is rá kell gyúrnom, nemcsak lélekben készülnöm - még nem tudom hogyan.

Egyelőre az én távom 21-50 közt van. 10-re még sokkal több résztáv kell, gyorsulás és anaerob edzés szükséges. Még sokoldalúbbá váltam, a rövidebb távoktól a hosszútávon át az ultra is megy, ez erős (erő- és tempó-)állóképességet mutat. Az is lehet, ha egy maratont futok, de azt nem lankás pályán, akkor még jobb az idő, de nem érzem, hogy két szék közé estem volna. Lehet, hogy gyorsabb lennék, ha gebébb lennék, és nem olyan triatlonos felépítésű. Girhes, mint egy tízezres vágtázó, de tudatosan építem az izomzatomat, örülök, hogy izomsúlyt kell cipelnem, és a maradék pici zsír meg az ultrákon jön majd jól.

MI VÁR MÉG RÁM IDÉN?

Csak ultra. A kemény, gyors fájásokról, a lassú kínzásokra teszem át a hangsúlyt. Idén még UltraBalaton, rá egy hónapra Dupla Ironman, majd tán egy Bp Terepkupa (86km) és egy Korinthosz.hu-futás (81 km Baja-Szekszárd), majd szeptember végén Spartathlon. A rajtszám oda már megvan: 255. Nem hiszem, hogy a Bp Maratonra rendbejövök. Utána ugyanígy fogom alakítani a következő idényt: tavasz - maraton és az alatti gyors távok, nyár-ősz - triatlon, ultra. Még többet fogok pályaatlétikázni.

MINEK KÖSZÖNHETEM A SIKEREKET?

Leírom, hogy szerintem mik lehetnek az okok, de fenntartásokkal kezeljétek, nem vagyok szakember. Még. Viszont szívesen osztom meg, nem gondolom, hogy mint valami titkos üveggömböt, takargatnom kéne. Egyáltalán nem mondok újdonságot. De akinek bizonyíték kell és nem ígéret, annak elég megnéznie az eredményeimet amatőrként.

Infó: a pulzusértékeim durvának tűnhetnek, de nekem ezek nem okoznak érzékelhető problémát, úgy látszik, én magas pulzuson tudok nagy fordulatszámot leadni. Erről két szaki véleményét is kikértem, és leokézták mint adottságot. 4:10-4:00/km 175 körüli pulzus, 4 alatt 175-185, 3:45 alatt 185-195.

Eddig idén 1100 kilit futottam 70 edzés/verseny altt, átlag 15.5 km, 64km/hét. ez nem tűnik soknak, sőt. De az alapozás novemberben kezdődött. Mi történt fél év során? Elsősorban odafigyeltem arra, hogy változatosak legyen az edzésekkel töltött hónapok. Arra nem ügyeltem, hogy szigorú edzéstervet kövessek, mikro-és makrociklusokban nyomuljak. Improvizáltam, sokszor napról napra találtam ki, mi legyen. A testemre figyeltem: hajtottam, még hajtottam, visszavettem, nem szégyelltem pihenni. Nem akartam unatkozni az edzéseken, ezért is volt jó a pályaatlétika, az úszás.

- RÁPIHENÉS télre » október 27. és november 9-én futottam utoljára versenyen (10 km, mindkettő 38perc körül), a Spartathlon óta csak pilinckáztam, ami jólesett.

- TÉLI ALAPOZÁS » sok, közepesen hosszú futás. November 17-én indítottam el az alapozást, nagyon nyugisan futkorásztam 50-80 perceket, átlag 5:30-6:00/km közti átlagokkal. Ennek vége február elején. Utolsó ilyen futás a Lubics-féle nagykanizsai UFO (Ultrafutó Táborban) alatt: 50-21-30 három napra elosztva.

- KERÉKPÁROZÁS ZORD KÖRÜLMÉNYEKBEN » a már tavaly is csinált 6 nap HajtásPajtás-futárkodás karácsony előtt, átlag napi hatóra bringázás, 50-70 km/nap 1-2 fokban, esőben. A narancs futárzsákot idővel egy citromsárgára cserélték le, amibe 2x annyi fért bele. Iszonyú nehézre meg lehetett tömni, a zsák a nyereg alá ért, húzott hátra, és mindehhez még tekerni, egyensúlyozni, forgalomban cikázni. Jó kis állóképességi terhelés. Közel 150 kivitt csomag, 14200 bringával elégetett kalória (emellett naponta futó- és úszóedzések), a legjobban megpakolt puttony: 22.65 kg (a képen)

hajtáspajtás2013.jpg

- KERÉKPÁROZÁS MINDENNAPI KÖZLEKEDÉSKÉNT » immáron két éve, hogy nincs bérletem. Nagyon ritkán ülök fel BKV-ra (főleg, ha reptérre megyek). Ezért mindenhova bringával járok, ami igazi vasból van, kurva nehéz, ráadásul a szervízben rábeszéltek egy nem rücskös, városi gumira, aminek a futófelülete másfél centi és kevlárbéléses, sosem lukad ki. Gondoltam, ez tök jó. Viszont: azt nem mondták, hogy kurva vastag és súlyos. Olyan, mintha motoroznék. Lassabb, nehezebb, szarabb így bringázni, pedig a cél a fordítottja volt. Offtopic, ha már bérletről volt szó: miért fizet az állampolgár kétszer is a SZJA-ból, társasági adóból szolgáltatásokért? Például zöldségpiacon árut vesz (de közben az állam dotálja a dinnyetermesztőket), elmegy moziba drága jeggyel (de közben ott a Nemzeti Filmalap, ami az adóból osztja el a filmkészítői támogatást), előfizet kábeltévére, hogy női kézilabdát, BL-t, PL-t nézzen (de közben van  látványsport-dotáció vagy kiemelt sportágak támogatása, köztük a kézilabdáé is TAO-ból), és akkor ott van végül a BKV, amit szanálnak, foltozzák a lukakat adóforintokból, de közben jegyet kell vennem a járműre. És miért kap egy for-profit sportvállalkozás, a magyar Forma1 évente 3 milliárdnyi forintot, miközben horror árú belépői vannak?! Na ezért bringázom, meg azért, mert legtöbbször olcsóbb, gyorsabb is, és számosíthatóan hozzátesz az egészségemhez, erőnlétemhez, még akkor is, ha városban bringázom. Fentiek miatt nem görgőztem idén.

- JANUÁRI LESOKKOLÁS » az alapozás első felét, azaz a pulzushiggasztó, lassan futós részt januárban zártam. Ezalatt futottam rögtön újév első napján egy Esztergom-Budapestet (50 kili 6 óra alatt), majd az ultrafutó táborban pár hosszabbat. Egyszer beficcent egy 40 kili: oda 10 - Balboa-kör- vissza 10.

- ÚSZÓEDZÉS » ugyanekkor elkezdtem úszóedzésre járni. Seregély Nóra és Gajda Ágoston edzőkkel heti kétszer reggel 6 és 9 között az "erőből úszik a balta a vízen"-stílusomat atomjaira szedtük, megtanultam az úszónemek alapjait, abból is kiváltképp a gyorsat, és arra rágyúrva fejlődtem. A sok technikázás a légzésemet, erőmet, állóképességemet is javította, az izomzatot formálta és más tónusokba rakta, keresztedzésnek is remek volt. Fentiekhez megjegyzem: az időjárás kegyes volt a felkészülés során, igazán kemény tél nem volt, nem kellett húdenagyon felöltözni. Szél volt, de azt amúgyis utálom, és számítottam rá. A reggel 5-ös kelések, és a 40 perces uszodához bringázgatások a téli hajnalokon elég zorallok voltak, de kárpótolt mindenért, hogy 9-kor már magam mögött tudtam egy úszást, bringát, és még csak most indult a nap.

- RÉSZTÁV EGYENES BETONON » sok-sok 4:00/km alatti futás a rakparton februártól (Szabadság híd és Margit híd közt pl. 3x3,5km megnyomva (3:40), 1,5km-es pihenők közt (4:40-es tempó) és/vagy a szigeti belső úton. A párizsi maraton előtti 3. héten szokásosan futottam egy 30 kilit, de 21 után olyan hasmenés kaptam, hogy orkánlávaszerűt kellett fosnom egy borostyánbokorba. Ebből is tanultam: ne együnk almát futás előtt, de ha jön a baj, gyorsan zavarjuk le, és nyomás tovább.

- RÉSZTÁV ATLÉTIKAI PÁLYÁN » ez nyílt titok, de nekem idén kellett rádöbbennem a hasznára. Rengeteget számít, sokat ad hozzá a teljesítményhez, erőállóképességhez, tempóállóképességhez. Megismered többször is a savasodás élményét. Ilyeneket futottam februártól pl.: 5x600m 3.45-re, 5x300m 3:30-ra, 5x150m 3:10-re; 7x3 Kör (900m) maxra, közte annyi pihenés, amíg a pulzus 125-re visszamegy; 8x1200m, 10 x 900m, piramis edzés (1800-900-600-300-150 és vissza), stb. A résztávok kiváltották a "tavalyi napi két edzés"-módszerét.

- LÉPCSŐZÉS, DOMBFUTÁSOK » tabáni vagy vári lépcsőkön savasodásig tolni ismétlésekkel a lépcsőzést, illetve Tabán-Citadella relációban dombfutások 5perces tempókban, lefele 3:40. Rendszeresen (hetente) megfutva a Gellért téri fürdőbejárat és a fürdő teteje közti meredek emelkedő: 54-72mp közti szórás.

- FEGYENCEDZÉS » kiegészítésképpen izomfejlesztésnek remek. Sok kézenállásos fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, hasazás. Erről már írtam itt és itt. Nem mindent csinálok (pl. törzsfejlesztés), van, amit mint bemelegítés alkalmazok (pl. guggolás).

- ELMÉLETI KÉPZÉS » a TF-re járok OKJ-s triatlon edzőképzésre. Nagyon sok érdekes és hasznos dolgot tanultam edzéselméletből, anatómiából, ezeket próbálom szintetizálni az edzéseimben, versenyekben.

- ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, ALVÁS, VITAMIN, FOLYADÉK » a növények remekek: vitaminok és mineráliák, sok zsírpucoló rost van bennük, antioxidánsok, és lúgosítóként is hatnak. Ebből az elég mindig kevés. Minél többet aludni sötétben (korai fekvés, korai ébredés, gyakran szemtakaróval). Ásványi anyagok, vitaminok, táplálékkiegészítők szedése. (Mg, Ca, L-Karnitin, porcerő tabletta, aminosav.) Sok víz naponta (2.5-3 liter, ha szauna+edzés is volt aznap).

- SOK-SOK ÚSZÁS » Februártól a technikázást felváltotta a hosszabb távok úszása, átlag 3-3.5 km volt az adag, most 3-5-4 km heti háromszor, de volt olyan két hét, hogy szinte mindennap úsztam ilyen távokat. Teknőccel a kézen, tenyérellenállással, tempóváltásokkal. Egy úszóedző a fülem hallatára azt mondta: "Ami testrész a víz alatt van, az fejlődik, ami felette van, azt fejleszteni kell." Igaz ez?!

dagaly.jpg

- REGENERÁCIÓ » nagyon sok relaxáló, frissítő és kimerítő szaunázás (mikor mennyi időm volt), gőzkamrázás. A hőhelyiségekben nyújtottam is, lazítottam is. Bizton állítom, hogy mindez hozzátett az ugrásszerű fejlődéshez, hisz a sok toxikus anyagot, salakot kimostam magamból 2-3 naponta, megnőtt a vízcserém- és igényem is.

- ÉRTORNA » a szaunázások után jeges hűtőfürdő, majd ismét szauna. Ezek a körök a fáradt lábaknak, az ereknek nagyon jót tettek, kitágultak, majd összeszűkültek. Fokozta a vérkeringésemet, a pulzusomat, a regenerációt, gyorsította a tejsavkiürülést.

- MASSZÁZS » nyár végétől december elejéig jártam hetente (néha 2x is) egy remek masszőrhöz (név, telefonszám a szerkesztőségben) Az ITB-szalagomat rendbehozta, kőkeményen megsanyargatott. Több futó ismerősöm is áldja és rettegi kezét.

- NYÚJTÁS » A masszőrömtől kapott tanácsokkal és mutatott nyújtásokkal utána januártól magam nyújtottam. A nyújtás kínzó türelemjáték - néha nem volt meg az erőm hozzá. De edzés végén rendre lenyújtottam, néha spontán nyújtottam csakúgy. Ez is a regenerációhoz, testi harmóniához tett hozzá, megelőzte a sérüléseket. Nagyon fontos, és döbbenten láttam pl. a januári Ultrafutó Táborban, hogy egyáltalán nem nyújt le a többség.

Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr166028045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.05.14. 11:32:39

"Egyre keményebb vagy, Frisco!"
Csak így tovább keményen! :) Futás közben pisilis, orkánlávafosás, embertelenek ezek a futók, na.

b.fruzsi · http://kmkovek.blog.hu/ 2014.05.16. 15:07:13

Azta! Nagyon kemény! Drukkolok a jövőbeli terveidhez! :-)

SimonyiBalázs 2014.05.16. 21:30:07

@b.fruzsi: köszi. Ha akarsz UB-n párban futni, mehetünk, én egyéniben megyek amúgyis, és amikor akarod, váltunk. De visszaváltás nincs! :-)

maurka 2014.05.16. 23:25:12

Ismetetlenül is hatalmas respekt! Bosszantó és egyben motiváló a poszt minden sora :) köszönöm, hogy leírtad!

b.fruzsi · http://kmkovek.blog.hu/ 2014.05.17. 09:02:17

@őze bálint: Megtisztelő lenne! :-)) Két probléma van: nálunk ez amolyan családi csapatépítés is lett volna, így hogy a tesóm sérült, ez nem jönne össze. A másik pedig az, hogy a férjem már programot szervezett arra a hétvégére. :-) De azért köszönöm! Megyek helyette bükk hegyi maratonra, terepen úgyis jobban szeretek futni.

KicsiGyík 2014.05.19. 11:16:47

Wow, gratulálok!

És köszi,hogy leírtad,mi van az eredmények mögött,nekem sokat segít! Igaz, közel sem ilyen szinten edzek,de a kiegészítő edzések leírás stb megerősítően hat rám :-)

SimonyiBalázs 2014.05.19. 11:25:55

@b.fruzsi: oké. meg tán a legnagyobb probléma, ami utólag jutott eszembe, h máskor indítják az egyénit és a párost. jó bükköt! de mehetsz a mátra 115-re is. :-)

SimonyiBalázs 2014.05.19. 11:27:05

@KicsiGyík: @maurka: köszi. remélem, tudtok valamit hasznosítani belőle. Nem az edzésmennyiség, a minőség és a változatosság fontos - szerintem.

bárahogy! 2014.05.20. 20:47:01

Szép munka, gratula! Pláne edző nélkül, ez megerősít, hogy nekem sem kell... (tudom, Balczó is, de ő kivétel).
Ami külön tetszik, hogy egyik versenyben sincs megrogyás, egyenletes a teljesítmény, esetleg a T50 elejét lett volna érdemes lassabban, de ennyi. Toljad tovább, figyelünk! :-)

p69mario · http://mariophoto.net 2014.05.20. 23:09:54

@maurka: Pont ezt akartam írni :) Bosszantó és egyben motiváló a poszt minden sora :)
Gratulálok!! Köszönjük a megosztást!

SimonyiBalázs 2014.05.21. 08:14:37

@bárahogy!: @p69mario: köszi. Klasszikus megrogyás valóban nem volt, ezeket a hosszakat már jól tudom kezelni, nyilván kisebb megingások akadtak. .-) A T50 eleje annyira lejtős, h ha gyorsan futsz, akkor az nagyon gyorssá változik.

bárahogy! 2014.05.21. 08:56:09

És mi volt az a nézeteltérés a szélárnyékozás miatt? futósebességnél azért ehhez komoly ellenszél kell, nem emlékszem régen ilyen vitákra, pedig én egy szembeszellőtől is behajoltam derékban keresztben.

SimonyiBalázs 2014.05.21. 09:00:18

@bárahogy!: a következő posztomban erről írok majd, két esetbe is "belefutottam" versenyen. röviden: én nem szeretem, ha bárki mögöttem fut vagy én nyerészkedjek a másik háta mögött, míg mások taktikának és okésnak gondolják

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2014.05.22. 16:15:13

Köszi, hogy így összefoglaltad az edzéseidet, versenyeidet. Tök jó!

Ja, és tanulják meg a chicagói seggfejek, hogy Frisco dönti el ki nyer és ki veszít...

SimonyiBalázs 2014.05.22. 19:23:32

@snatch_: hacsak a bunkó Bugsy be nem kavar

gbkMnkii 2014.05.26. 15:09:20

Általában csak read-only módban nézem a blogot, de most gondoltam írok. Gratulálok, izgalmas olvasni a bejegyzéseidet, lenyűgöző hogy milyen széles skálán tudsz maradandót alkotni. (Ahogy nézem az IronMan időd is egész kiváló)
Csodálkoztam az évértékelődnél a futott/versenyzett km arányán, de most már értem. :)

Apropó 6 óráson hogy áll a PB-d? Tavaly láttalak a Suhanj-on, de ha jól láttam volt vmi sérülésed?! Én is éreztem a csípőmet rendesen, pedig csak 3 órát futottam.

További sok sikert.

SimonyiBalázs 2014.05.26. 19:00:32

@gbkMnkii: maradandó? óh kösz, de nemcsakhogy relatívek ezek az eredmények, hanem teljesen a pillanatnak szólnak. Hatórás PB: nos persze van "PB"-m, hisz futottam 2x is, de mindkettő igen gyatra, nem bírok időkeretre futni, mert azt - ellentétben a távval - nem tudod sürgetni. Tavaly baromira fájt az ITB-szalagom, és a suhanj6-on kulminált, azt hittem a Spartathlon is elmegy rajta. Nyújtás segített. Ui: ironmanen bizton tudnék menni 11h-n belül, de kicsit elegem van a macsópörgésből az ironman-versenyeken. Úgyhogy ez még várat magára.

gbkMnkii 2014.05.27. 09:57:23

@őze bálint: Ez meglepő, nem gondoltam volna hogy pont a fix időkeretre való versenyzést nem kedveled. Fejben döntsd el, hogy te igazából csak egy 80+ km-t akarsz futni. :) Én most tervezem az elsőt kíváncsi leszek a tapasztalatokra, de már egy ~70km-el is elégedett lennék.

Az ironman-ről nekem nincs rossz tapasztalatom, azt leszámítva hogy a futópálya már kicsit sűrű a vége felé, nekem 11:33-am van, de valamikor szintúgy jó lenne megpróbálni mégegyszer.
süti beállítások módosítása