futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Maratonkönyv gyerekeknek - hogyan rántsd be a srácod?

2012. december 19. - SimonyiBalázs

Scan10002_2.JPG

Elolvastátok a fenti pontokat? Ugye, hogy ti is a 7 pont alapján éltek? :-)  Néha könyvtippekkel jövök elő, de most a fiatalabb korosztályt bombáznám meg. A VILÁG LEGŐRÜLTEBB MARATONJA. A fiam nagyon bírja ezt a könyvet, ahogy az összes Geronimo Stilton-füzetet (színes betűk, kiemelések, jópofa rajzok, gyerekleleket melenegető, kellően elszállt sztorik). Karácsonyra jó meglepetés lehet futómániás szülők gyerekének - bár nem biztos, hogy kapható még, de könyvtárban tuti van, onnan viszont ne lopd el!

Futójégfalvára utazik az összes maratonbuzi egér, ahol a Barkley Marathon és az UB szervezői dugták össze a fejüket, hogy kellően szopatós pályát találjanak ki: a szélsőséges az időjárás miatt, ha északi szél fúj, akkor fagyos zimankó van, ha déli szél, akkor az útvonal katlanná változik. Ja és felbukkan egy ótvar fehér szörnypamacs is (a Szibériai egérölő macska), aki a futókat akarja megenni... De a legviccesebb a Fáradt Járat, ami a BSI "hullabuszát" személyesíti meg. Lásd alant:

Scan10001_2.JPG

A sztorit nem mesélem el, azt olvasd a gyerekkel, vagy kösd be egy újsággal a borítót, ha cikinek érzed, hogy gyerekkönyvet olvasol (pedig: Adrian Mole, GumiTarzan, Gombháború, A szív, és még sorolhatnám... nem ciki!!). Viszont muszáj spoilereznem: az egerek "Iron War"-jában a nagy esélyes Futegér elbukik, viszont Geronimo megnyeri minden rákészülés nélkül, amúgy "Lőwösen" a maratont.

És a végén persze nagy bölcsességek is elhangzanak:

Scan10003_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr394962787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása