futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

A világ legszebb előzése

2012. október 24. - SimonyiBalázs

A világ legszebb előzését a 2000-es olimpián mutatta be a pár napja említett mesterünk, Haile Gebrselassie szegény kenyai Paul Tergat ellen. Akkor még középtávon versenyzett, és Sidney-ben tette fel a koronát Haile a mosollyal bélelt etióp fejére (és a teljesítményére). Majd persze utána a maratonokon is oktatott egy évtizedet.

Évek óta nem tudok betelni a jelentsorral, a lakásomban is megfesttettem kreatív mesteremberekkel a befutó célfotós kockáit. Minden benne van: emberi nagyság, akarat, tragikus fordulat, a mindent eldöntő utolsó pillanatok, kecsesség, taktika. Ők nem sportolók: atléták, ez magasztosabb, nemesebb, pontosabb megfogalmazás. Ahogy a Tergatot "felfuttató" kenyai csapatnyulak leválnak teret adva neki, és teret zárva Haile előtt... Ahogy Haile mégis kiugrik, sőt: kikerüli a falat. Ahogy megfutja az uccsó 200 métert 20 másodpercen belül.... Ahogy Tergat megpróbál bevetődni langaléta alkatával a célvonalon - hiába... Óriási az egész. Aki nosztalgikusabb alkat, annak ezt a videót ajánlom: 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr34863322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása