futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Foci vébé futós szemmel - Fikázó grafikázó

2014. június 30. - SimonyiBalázs

Képernyőfotó 2014-05-26 - 19.25.48x.pngKicsit könnyedebb vizekre evezve a következő hetet még mindig a futball uralja majd a blogon. De nyugi: humoros, habos-babos formában. Lehet, hogy offtopic fociról írni egy futóblogon, de egyrészt vébé van (ez egy ultima ratio, de azért folytatom), másrészt szenvedélyem a foci (igaz, az utóbbi években leginkább csak nézem, mert féltem a lábam a begőzölt teremfocisoktól), harmadrészt a ebben a játékban is az alapok a futásra épülne. Elég csak megnézni a sprinter Robbent, vagy a hosszútávfutó Lahmot, a németek vízhordóját. Na ugye. A FIFA oldalán baromi izgalmas, részletes statisztikák nézegethetők - szinte mindenről. Például döbbenetes, de a chilei hálóőr majdnem többet futott (5.6 km) a meccsen, mint egy időközben lecserélt spanyol hátvéd (6.6 km). Mindezt kapu előtti galoppozásból, kifutásokból, helyezkedésekből hozta össze Bravo kapus.

Aztán itt van a EuroSport összehasonlító vizsgálata, ami a matricásalbumok fotóit veti össze. Milyen volt Messi vagy CRonaldo tíz éve és milyen most? Kis kakaóbajszos, rejszbajnok nyikhajokból sztárolt gladiátorokká léptek elő.

A Beach Boys-hasonmás verseny győzteséből zseniálisan szervező és végrehajtó, bikanyakú vezér lett.Képernyőfotó 2014-05-18 - 19.54.58.png

A telepi suttyóból pedig félelmetesen lövő, pozőrködő zselébajnokká vált.

Képernyőfotó 2014-05-18 - 19.54.53.png

Az Ugly Footballers oldal stilizált tablói baromi mókás grafikák: a leggázzabb kinézetű focistákat örökítik meg egy paintbrush-szerű skicceléssel. Van itt Premier League- és vébé toplista is csúnya aranylábúakból.

Képernyőfotó 2014-05-26 - 19.25.48.png

Én már 1994-ben választottam: megbabonázva néztem a püffedt fejű, táskás szemű rémet, a bolgár Trifon Ivanovot. Egyértelműen őt helyeztem az ocsmány focisták trónjára, s ezt az Ugly Footballers szerkesztői is így látják. (Udvarhölgynek sikerrel pályázhatna pl. Pintér Attila, Disztl Péter, Lecskov vagy akár Ribéry is.) Amúgy Ivanovból azóta politikus lett, így nézett ki régen, és most.

trifon régen és ma.jpg

A Premier League-tabló pedig így fest: igaz Bale már elszerződött a Real Madridba, de azért Rooney hentessegéd feje mindent visz.

Képernyőfotó 2014-05-26 - 19.25.32.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr375759489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2014.07.02. 14:30:16

Jok a focis posztok, ne hagyd abba! :-)
süti beállítások módosítása