futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Új rekortán és beton, yes!

2012. szeptember 01. - SimonyiBalázs

Két örömteli állami/kerületi/magán (?) jótéteménnyel szembesültem az elmúlt hetekben. Az egyik váratlanul jó húzás az illetékesektől (Kelenföld), a másik már régi sara a fenntartóknak (Óbuda).

P8221113.JPG

1. A Tétényi út - Bártfai utca - Vahot utca Bermuda-háromszögében - amit a helyiek csak a Bikás parknak hívnak, középen van egy domb, rajta 3 nagy fényesre fogdosott heréjű bikaszobor - a futóknak tettek egy nagy gesztust, bár ez a nyugati civilizáció városaiban szinte alap.  Képernyőfotó 2012-09-01 - 14.18.39.png

A leendő 4-es metrókijárat mellett (mely kisértetiesen emlékeztet a pesti üvegtáblás, még szintén meg nem nyitott CET-re) nemrég fedeztem fel egy pontosan 800 méteres futórekortánt. Keményebb, frissebb, szélesebb mint a margitszigeti, körbetekergi a parkot, pont ideális hosszúságú 10 kört futni vagy éppen résztávozni.

P8221115_1.JPGNem elvetendő a rávezető pedagógiai szemlélet: a lakótelep ölelte park piros futóköre csalogatja a panellakókat, s a fizikai edukációt bizony szép napokon egyre többen űzik. Innen üzenem, hogy tök jó kis versenyeket lehetne itt rendezni.

******

Kép005_1.jpg 

2. Aki gyakran választja a Pilist vagy a Dunakanyart bicikliedzésnek, az szerintem nem a Szentendrei úti halálsávban, hanem hátul a Duna mellett a Nánási úton közelít Budakalász felé. De előtte meg kell küzdenie az Auchan áruház utáni, egykori gázgyár melletti borzalmas aszfalttal, mielőtt áthaladna az esztergomi vasútjárat Északi-összekötő hídja alatt. Bár a triatlonszezonomnak vége, levezetésként-keresztedzésként 7végén azért még elmegyek kerózni. És wow! A Graphisoft-park előtt a patchwork-mintás, felnigyilkos, defekttel fenyegtő kátyútengert eltüntették. Reméljük egy telet kibír, s nem magyarosan csapták össze az aszfaltot. És az is tök jó, h nem toldozgatták, hanem rácsűrtek egy fedőréteget, hogy szép sima legyen. Köszi az illetékeseknek, de azért tudjuk ugye, hogy már már kurvára itt volt az ideje!

Kép017_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr314666724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása