futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Egy adag boldogság

The runners' high

2015. december 23. - SimonyiBalázs

giphy-2.gif

Tudjátok mi az allosztérikus motorfehérje? Nem baj, a Maradj talponban ez a fődíjas kérdés. Én se tudtam, amíg utána nem néztem. Ez a kinezin, avagy a transzportfolyamatokért, információáramlásért is felelős fehérje terminus technicusa. És tudjátok mit csinál? Cipel magával egy adag boldogságot!  Bizony, viszi azt a nagy zöld fehérjealapú váladékot, azt a cuki endorfin lasztit - ami leginkább egy szivacs strandlabdára hasonlít) -, miközben egy mikrotubuluson lépked peckesen. Megy kitartóan a nagyagy hátsó fali kérgébe, hogy ott kurva nagy bulit csapjon! Idegsejt-parti indahauz!

Ha még a kocogó pályafutásod elején vagy, nagyon sok laszti jut el az agyba. Ha már hozzászoktál, akkor egyre ritkábban. Néha csak placebó-hatást érzel. Pedig a rózsaszín, tappancskákkal sétálgató miozinok készen állnak. Csak a toleranciaküszöb tolódott egyre magasabbra. Ez az ember igazi tragédiája. 

Szép karácsonyt, aki most ünnepli,  és nem szeptember végén. A lényeg: kapjatok sok endorfint! (Például egyetek csokit beigli helyett.)

Ui: holnap késő délután teszek egy kört a János-hegy lábánál XII és II. kerületben, megnézem, hogy a karácsonyfaárusok otthagyták-e tucatszámra az el nem adott fenyőiket, ahogy tavaly is tették.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr1008154730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carry Potter 2015.12.23. 23:34:38

Ez nem miozin, hanem egy kinezin ami egyertelmuen egy mikrotubuluson lepked.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.12.26. 09:31:42

és ezt hogy vették videóra? :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2015.12.27. 01:29:55

@őze bálint: fenyőfák voltak-e? Év összefoglaló lesz-e? Jövő évi tervek? :-)
süti beállítások módosítása