futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

BÜNTETŐKÖR #1 és #2 Csanya | Életút. A terepfutás hazai kezdete, jelene. Versenyszervezés

2019. június 20. - SimonyiBalázs
Na elindultunk! Az első adás rögtön kettő lett, mert elbeszélgettük az időt, s így sem tudtunk minden témára sort keríteni. (A Youtube-on szocializálódott generációnak mondom, hogy türelemmel legyen, nem 10 másodperc egy beszélgetés.) Az adások elérhetők itt: iTunes, SpotifyMixcloud. Hallgatás & letöltés pedig itt: HearThis.

img_1424.jpg
Csanyával, a terepfutás egyik emblematikus alakjával, az ösvények Vaskancellárjával, az ormok Napóleonjával, a lankák Zuckerbergjével a két rész alatt beszélgettünk:

- fiatalkorról és a futósdi elkezdéséről
- kedvenc helyekről
- top5 versenyekről
- hibákról és bukásokról
- a pályakijelölés titkai (kell egy versenyközpont!)
- a felelőtlen versenyszervezőkről
- szervezői "know-how"-ról
- a pilisi parkerdészet csuklóztatásáról
- az egoizmusról, influenszerkedésről és nárcizmusról
- a futó-célcsoportokról
- a marketing fontosságáról és műhelytitkokról

- az atlétákról és nem-atlétákról

és még megannyi másról. A poszt alján pedig Csanya névjegyét olvashatjátok.

1)

2)

 (A podcast-feltöltésben segítséget nyújtott: Alcser Norbert. Köszi!) 

kepernyofoto_2019-06-20_13_06_13.png

A BÜNTETŐKÖRben, ebben a futó-szappanoperában a Runner's Worlddel közös metszéspontunkba eső alakokat szólaltatok meg, vesézek ki témákat a teljesség és részrehajlás igénye nélkül. Egyszerű kérdező és társalkodópartner vagyok, nem török riporteri nívódíjra. A felvételek ott készülnek és úgy, ahol és ahogy az interjúalannyal összehoz minket az élet. 

Ha tetszett a tartalom, akkor kérlek adományozzatok a Magyar Hospice Alapítványnak itt. A közleményrovatba írjátok be: Nem Azé futóblog. 

kepernyofoto_2019-09-10_16_23_40.png

CSANYA névjegy:

img_1428.jpg

(weboldal) 1992 óta fut, 2002-ben lépett terepre először, akkor még teljesítménytúrázóként. Rá egy évre már futni kezdett, mert gyalogosként már nem érezte a fejlődés, továbblépés lehetőségét. Futott CCC-t, Madeirát, Mátrabércet, Lemkowyna 70-et, Korfu 100-at, Matterhornt, Istriát, satöbbit. 2007 óta szervez versenyeket, életet lehelt és magas szintre fejlesztette a hazai terepfutó életet, és a konkurenciával szorosan együttműködik, de ez nem kartellezés, inkább a versenyhelyzet által a színvonal növekedés biztosítása.

A terepfutásért tett „erőfeszítései” (még ha az üzleti alapú is, amivel szerintem nincs gond) vitathatatlanok. Sokan - még ő maga is - a terepfutás atyja, pápája - erre majd kitérünk - címet adta neki, sőt gyakran Csanya for president! kiáltások is hangzanak. Ha lenne közvetlen elnökválasztás talán eséllyel indulna. Influencer és tán emiatt megosztó személyiség is - szintén sokak véleménye szerint, amikkel szembesítem is. (Azt nem árulom el, melyiket mondom én és melyiket mondták róla mások.) Viselkedése és megnyilvánulásai, stílusa két tábort kreálnak: szeret/nem szeret illetve érdektelen.

Tud egylábbal guggolni, és állítólag 30 szinonímát a diadal szóra. Szeret kávézni és ovo-lakto vegetariánus. Hétfőnként léböjtkúrát tart és van egy házi malma. Nem bírja a tömeget mégis tömegversenyeket szervez. Tud kemény és rideg lenni szervezőként, beleállni konfliktusokba, állóvízbe követ dobni. Gyakran 5 éves gyerekként viselkedik, de ha kell kenyére kenhető, bármikor szívesen ad tanácsot. Van véleménye, meghallgat másokat és hajlik változtatni, ha jogos a kritika. Újító szemléletű, a fejlődés mozgatja. Este tízkor fekszik, de már hajnalban fenn van, hiszen van egy saját házimalma, amiben jó pékként őrölnie kel. Sőt még délután is alszik.

A polgári nevét jótékony homály fedi. Főállású versenyszervező, akinek nemcsak a futás, de a szervezés is küldetés, zöldek a rendezvények, minimális környzetterheléssel. Nagy szavak. Valami kitüntetés már kéne neki mindezekért. Amiről nem dumáltunk (edzéstervek, testzsírszázalékok stb.), azt megtalálhatjátok ebben az érdekes interjúban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr4814842036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nezumi 2019.06.26. 09:22:28

Zseniális volt., mééég :) vasalás közben hallgattam, két körben, még hátra van tíz perc, örültem is, hogy maradt még :) mondjuk ott kikapcsoltam, ahol a 16-os börzsönyi fail jött :( az nagyon fájt :( nyilván nemcsak én nem felejtem el :( valamint nagyon várom a következő büntetőkört!
süti beállítások módosítása