futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Regenerációs jótanácsok Kropkó Pétertől

2012. november 27. - SimonyiBalázs

Képernyőfotó 2012-11-26 - 22.47.09.png Minden idők legjobb magyar triatlonistájának honlapjárólszívleljünk meg pár hasznos tanácsot a regenerációs ciklusokról.

Hamarosan közlöm a Magyar Narancs nyomtatott változatában megjelent november eleji cikkem "rendezői" változatát húzások nélkül. Sőt tán addigra már egy hegyi edzésen is túlleszek Péterrel, aki állandóan azzal citál, hogy "Balázskám, futhatsz te hegyet, de az ellépés az igazán fontos." Alig várom. De addig érjük be ennyi Kropkóval, amennyi a fenti linken van. Ja és idevágó kis színes: most találtam a futanet.hu honlapján a maratontörténeti cikkben az alábbit. (Nota bene: fontos a forrásmegjelölés, mert ők ugyanezt nem teszik meg a Spuriban megjelent, a netről leszedett fotómmal kapcsolatban).

1991. május 12. A versenytávok és az útvonal nem változtak az előző évihez képest. A maraton 1090 nevezőjéből 57-en képviseltették a szebbik nemet, és a 999 célba érkező között 53 volt a női versenyző. 22 országból 513 külföldi választotta a budapesti versenyt, ebből 289-en a klasszikus távot (köztük 20 hölgy). Legtöbben Olaszországból érkeztek, 127-en. A négy távon összesen 7884-en indultak, ami akkori nevezési rekord volt. Érdekességképpen: az élen két szovjet versenyző mögött, legjobb magyarként a sokszoros triatlonbajnok Kropkó Péter végzett. Győztesek: Anna Bidzilya (szovjet) 2:48:46; Vadim Sidorov (szovjet) 2:23:12

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr404914114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása