futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Megható 25 perc Hailéról

2014. május 26. - SimonyiBalázs

  Már régóta kerestem az apropót, hogy ezt a szép kisfilmet posztolhassam. A vasárnapi BL-döntőn jutott eszembe, amikor a realos Sergio Ramos cipőjére ráléptek, hogy az isteni Gebre is alkalmazta ezt a trükköt - természetesen kenyai futó ellen (6:00-tól).

A filmben látható egy atlétikatörténeti jelenet is, ahol meg egy kenyai gecózik Hailéval. A 25 perces film "touchy": bővelkedik megható, emberi pillanatokban (pl. Haile olimpiai győzelmeinek kommentálása általa és a futótársak részéről). Haile példakép: a véghajrái, a közvetlensége, a tenniakarása, az egyszerűsége. A lépcsőfeljárómat is a hatalmas sidney-i futásának befutójának graffitija díszíti - a vereséget szenvedő alany nem más, mint a filmben is roppant szimpatikusan nyilatkozó Paul Tergat: "Ha nincs Haile, akkor ő nyer meg azidőtájt mindent." De volt.

Képernyőfotó 2014-05-26 - 19.18.23.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr835835562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása