futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Wannabe my Mecénás? Avagy az Ingyen ≠ Végtelen.

Támogasd a Nem Azét a Patreonon!

2020. június 16. - SimonyiBalázs

Kedves Olvasók és Hallgatók,

a tavalyi változások után ismét egy fazonírozáson esik át a Nem Azé.

A patronálás, mecenatúra antik hagyomány. Kisebb-nagyobb támogatást jelentett a szabad alkotást, nívós eredményeket szem előtt tartva, elvárások nélkül. 

Innentől itt tudod támogatni a Nem Azét bármilyen szabadon választott összeggel kezdve havi 1 eurótólhttps://www.patreon.com/nemaze 

Aki nem akar tovább olvasni, annak itt kifejtem egy percben. De lejjebb bővebben is.

Mint tudjátok:

- A NEM AZÉ, AKI FUT egy futással és annak vonzáskörzeteivel foglalkozó blog 2012 óta sokszáz bejegyzéssel, beszélgetéssel, szubjektív beszámolóval és esszével gazdagította a futótársadalmat. Reklám-, szponzor- és bullshitmentes. Az egyik legolvasottabb és legrégibb ebben a kategóriában. Jelenleg ingyen elérhető.

- A BÜNTETŐKÖR a Nem Azé-blog Runner's Worlddel közös podcastja 2019 óta. Nemcsak aktuális témákkal, nagyobb témakörökkel jelentkezik (pl. időmérés, fizioterápia, futóórák), hanem mélyinterjús portrék keretében életutakról, egyéni módszerekről és viszonyulásokról is hallhattok. Az egyedüli futós podcast. Jelenleg ingyen hallgatható.

A blogon és a podcastokban eszmét futtatunk sportról, életmódról, szenvedélyről, kultúráról - kulturáltan, kíváncsian, nyitottan, tapasztalati alapon, hitelesen.

Nyolc éve kvázi közszolgálatként, lelkesedésből, reklámpiszok, bújtatott szponzortartalom nélkül csinálom a blogot, másfél éve low-budgetban a podcastot. 

Nyilvánvaló, hogy az erre ráfordított energiákat fedezni kell.

Ezért kérem, hogy támogassátok, patronáljátok a Nem Azét.

kepernyofoto_2020-06-16_17_43_18.png

Miért támogass, ha anélkül is olvashatsz és hallgatózhatsz? Hisz biztos akad más, aki majd támogat, te meg jól elevezel a farvízén. Vagy lehetne József Attilát is parafrazeálni:

Mért támogassalak? Kiterítenek úgyis!

Mért ne támogassalak! Kiterítenek úgyis.

Nem szeretném a blogot zárttá, fizetőssé tenni, amolyan exkluzív klubbá. Onnan is ugyanúgy ki lehetne kopizni és elküldeni másnak bármilyen tartalmat, vagy megosztani a személyre szabott linket.

Én hiszek a megosztás kultúrájában. Airbnb, telekocsi, Bubi, könyvtárak, streaming csatornák, Home Exchange, Couch Surfing. Ez a jövő jelen. És hiszek aban, hogy a jó ügyekre fordított sok kicsi támogatás win-win szituációt eredményez. Ezért támogatom többek között a Suhanj!-t vagy a Hospice-t.

Egy tévesen uralkodó nézetben nem hiszek miszerint, hogy

ami ingyen van, az végtelen,

és

ami végtelen, az ingyen van.

Téves. Itt a tartalmak autentikusak és unikálisak. Hasznosak, informatívak és szórakoztatók. Ha nem értesz egyet, akkor ezt a posztot miért olvasod? Csak visszajössz nyolc éve ide valamiért...

Azt hiszem, bizonyítottam - és ez a számokból, reakciókból is látszik -, hogy érdemes a blogon böngészni, vagy a podcastokat hallgatózni.

A közönség, azaz Ti, egy heterogén, mégis normális, humoros és válogatott társaság, akikkel tiszteljük egymást. Sosem a marketing vagy a felszínesség miatt jöttetek az oldalra vagy kezdtétek el követni a Facebookon.

Hanem mert olyan egyedi és színvonalas dolgokat kaptok, amit máshol nem.

Egy podcast mellé képek, szövegek készülnek pluszban, egy hosszú posztnál is rengeteg a háttérmunka és a jegyzetapparátus, aminek a feldolgozása, szerkesztése, vágása és olvashatóvá-hallgathatóvá fésülése rengeteg munkába kerül. És pont ezért: nem is gondolnád, mennyi pénzbe, amit most máshol keresek meg, s így kevés a tartalom. 

Talán látszik ennyiből is, hogy egy ilyen blogot & podcastot elkészíteni, fenntartani rengeteg idő- és erőforrást igényel.

A legfontosabb cél, hogy nagyobb erőbedobással tudjak a podcastokra és az írásra tudjak koncentrálni. Szóval a rendszeres havi támogatásotokból

  • több podcast, 
  • több cikk, 
  • extraadások,
  • szemtől szemben viták, 
  • kerekasztal-beszélgetések, 
  • riportok

készülnének - akár a Ti ötleteitek alapján.

Nem azt várom, hogy eltartsatok, és nem meggazdagodni szeretnék.

Hanem hogy magatoknak és a tágabb futóközösségnek teremtsétek meg és tartsátok meg a szórakozást és izgalmas szakmai tartalmat (infotainment).

Nincs kétségem, hogy a futás iránt érzett szenvedélyem és a lelkesedésem kitart, de támogatás hiányában máshova fogom összpontosítani az energiáimat. Ez pedig a blog kiszáradásához, akár megszűnéséhez is vezethet. Nagyon ritkásan kerülnek majd ki új tartalmak, bővelkedünk majd a hiányban. Pixelnyi magányban, mostohán hervadozik majd a nagy mátrixban kevés poszttal, alulmotivált bloggerral.

Az is lehet, hogy tolakodó reklámok és szponzorlogók árasztják majd el a képernyőt, de ehhez az eszközhöz csak végszükség esetén nyúlnék. Nincs az a pénz és nem korpásodik. 

Támogatás esetén pedig kivirágzás - sok extra tartalom, új podcastok - várható. Ha a blog látogatók el tudják tartani. Minél nagyobb az állandó havi támogató közösség (150, 333, 600 vagy 1000 fős), annál több és változatosabb tartalom készül majd. Olvassátok el a kitűzött célokat a Patreonon. 

Ahogy nincs kétségem, hogy lesznek szájhúzók és ingyenélők. Mindenkinek nem lehet tetszeni. Bízom benne, hogy az évek alatt kialakult törzsközönség érti és felkarolja a kezdeményezést.

A Patreonon négy csomag közül választhatsz a kicsitől a nagyvonalúig: 1, 3, 5, 10 és 20 euró valamint bármilyen szabadon választott összeg + 27% áfa. Fizethetsz bankkártyával vagy PayPallal. Minden hónap első napján vonják le tőled ezeket a összegeket.

Ezek 1 buszjegy, 2 zselé, 1 menzaebéd vagy egy buliból hazataxizás árával érnek fel.

Ha kifizetsz edzéstervre 10-20 ezer forintot, masszázsra 6-8 ezret, cipőre 40 ezret, nevezésre 15-30 ezret, akkor, azt hiszem, ezek a támogatói összegek szimbolikusak.

A támogatói pakettekhez idővel további előnyök és bónuszok fognak járulni, például kódoltan elérhető tartalmak, exkluzív posztok és podcastok.

A támogatásoktól függően tudnék építeni egy minicsapatot, aki kezeli a közösségi médiát, amitől írtózom, segít az adások előkészítésében, szerkesztésében, gyártásában, technikában.

Még profibb technikai cuccokat (mikrofon, rögzítő, tartalék felvevő, hangvágóprogram) szeretnék beszerezni, az egyenletesen magas minőség miatt, jelenleg a saját régi cuccaimat amortizálom.

Azért, hogy a blog & podcast ingyenes maradjon, és mindenki számára hozzáférhetővé váljon - tehát hogy még sokáig legyen műsor - a te támogatásodra is szükség van

Köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr8115813628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása