Végre valódi iz(z)ósztár adás! Amikor közelítesz egy csekkpont felé, sose feledd: nem leszel frissebb.
Wicha János élelmiszermérnökkel beszélgetünk két adáson át a frissítésről, zselékről (gélekről), és ezek pénztárcabarát, házi előállításáról. Mérünk, rázunk, keverünk, kotyvasztunk.
Bár enni rendesen, edzeni és jókat aludni mindig többet ér egy amatőr sportolónak mint bármilyen táplálékkiegészítő.
A két részes, 2 órás adás teljes hosszában podcast és videós kiadásban csak a Patreonon elérhető. Előzetes:
Annak idején próbáltam megbecsülni a Futórezsi posztban, hogy mennyibe is kerülhet, ha valaki nemcsak versenyen, de edzésen is "profin" frissít. Alábecsültem.
A sportdietetikusokkal folytatott adásokban (1. és 2.) már sok minden szóba került. Egy részterületre ásunk le még mélyebben.
Egyik kedvenc, igaz 15 éves dokumentumfilmemben esztétika, gazdasági, szociokultuárlis szempontokból is körbejárják az élelmiszereket.
Az első adás tartalma:
Kólamítosz. Izóporok. Vitamin és koffein.
Gumicukor és méz. Só, magnézium, görcs.
Maltodextrin és fruktóz.
Krumpli, rizs, zab, tészta, tej.
Hogy frissíts kezdőként, 10, 21, 42 kilométeren, triatlon versenyen, ultrán?
Cucckoncentráció.
Energiaigény és -felhasználás.
Ökölszabályok, grammok, kalóriák.
Interjúalanyom pár hasznos cikket is küldött laikusoknak eligazításképpen - angolul.
Az edzhető gyomorról és belekről.
Training low és training high.
Training low és az ütemezett táplálkozás.
Ezekhez hasonló okosságokat itt találtok: https://www.mysportscience.com
A következő rész tartalmából előzetesen:
Recovery, regeneráció, proteinbevitel edzés után.
Böjtölés, "üresen" edzés.
Gyomorproblémák.
A Magyarországon kapható zselék átvilágítása.
Mi van egy zselében: íz, aroma, állag, koncentráció, összetétel, lejárat.
A "titok".
Hány forint egy zselé?
Tanácsok kísérőknek
Izó bekeverése házilag.
A banán és szőlőcukor depó-egyeduralma.
Folytatjuk.
Érdekel ez az adás, a jövőbeliek az eddigi nagyinterjúk, vagy a másik három tematikus futópodcastom?
Akkor szállj be a finanszírozásba, patronáld a 12 éve fennálló blog és a podcast nyilvános működését, továbbá férj hozzá exkluzív tartalmakhoz is, amik a a futás vonzáskörzetében levő, izgalmas és értékes alakokról, témákról készülnek.
Keresd őket a Spotify, iTunes, Google Podcasts, Mixcloud, Anchor streaming platformokon.