futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Hóhérakasztás | UB 2024

2024. május 06. - SimonyiBalázs

img_4623_1.jpg

Az UB-n nemcsak sok aranyos ember jön szembe vagy párhuzamosan (mint a gyászmagyarok Augsburgból), nemcsak picit lehet kéktúrázni, hanem a hóhérakasztás tipikus esetébe is belekóstolhatunk: a kísérésbe. 

Ezt az utat jól ismerem, igaz ellenkező irányból: Szigligetből Tördemicen át a Badacsony tetejére vezet a kéktúra, a futók viszont Szepezd felől jönnek Szigliget felé.

img_4650.jpg

Egy idő után annyira fárasztó, hogy azt hiheti a kísérő: maga is fut. Amikor azzal keltenek fel egy ponton, ahol a versenyzőknek fenntartott kempingszéken csicsikálsz, hogy

Hé, esetleg kelj fel, a futód már 20 perce elment.

Az UB arra is jó kísérőként, hogy lehajtot fejjel megemlékezzen az ember azokon a helyeken, amiket az elmúlt két évtizedben teleszart vagy telehányt - a parkőrök és a zárva tartó éttermesek örömére. Például ezt:

img_4696x.jpg

Pár észrevétel: a rupótlan női bicikliknek nagyon kényelmes az ülése, semmi seggfájás.

Viszont 20. századi megoldásként legyen a kísérőnél elég gumipók és meleg ruha, mert a zivatarok után éjszaka a déli parti szembeszélben kukászsákban tekerni 8 km/h-val cirkuszi majomhoz illő mutatvány. Íme a fűzfői tekes.

img_4699.jpg

Kaja, pia viszont semmi nem kell, az UB továbbra is pazarul felcicomázott asztalokat biztosít az egyéni futóknak.

Javaslat: estétől (kb 85 km) lehetne sokkal több forró pont (értsd: melegvíz, kávé, tea). És powerbank-kiállások zsinorókkal telót, órát tölteni.

img_4715x.jpg

img_4716x.jpg

De a tapasztalt dán-svéd "futóm", aki az ABBA 5. tagja is lehetne, szépen beért, végig melege volt, nem nyirmogott, állandóan menetelt, gyakorlatilag csak banánt és csokit evett, kétszer fogat mosott frissítésként.
img_4649.jpg
Szerintem nélkülem is lehozta volna, bár akkor nem tudom, miért kért fel, és akkor ki a frász kereste volna meg neki a csippantóját, amit sikerült észlelés nélkül elvesztenie.
Amikor beért, telehányt egy ikeás uzsonnászacskót, lezippelte, kidobta, majd átöltözött és visszavedlett a stockholmi Bosch egyik főmenedzserének, Vuitton-os táskájával, egyenes léptekkel indult el a reptérre.
img_4722.jpg

Mondtam is neki, hogy nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy éjjel fél háromkor Voltaren-krémet masszíroztam a sonkáiba, majd egy gumibotnak beillő kézihengerrel kezeltem a fasciáit, amihez ő olyan hörgéseket hallatott, mintha a PornHubot zengette volna valaki a Beszédes József sétányon.

Ihletett kép a sétányról: Tóth Ati és Szabó Béla duója.

img_4694.jpg

További kedves képek:

Bogár Janika itt épp az aggódik, hogy beér-e limitidőn belül (12 km-re a céltól, négy óra előnnyel).

img_4703.jpg

38 UB-teljesítés a képen (az UB 18 éve alatt). Gilles, Tóth Ati, Francoise.

img_4618_1.jpg

Ezt a statisztikát most láttam:

ke_pernyo_foto_2024-05-06_14_32_18.png

ke_pernyo_foto_2024-05-06_14_33_38.png

Amikor a staff kifekszik... 

img_4657.jpg

...és amikor a "futóm". (Keszthelyi vesztőhely).

img_4660.jpg

Az UB-t úgy kell megnyerni, hogy a cél előtt csukott szemmel, lehajtott fejjel állunk. Aztán gyorsan futunk, mint az Erős Tibi.

img_4642x.jpeg

Hanka és a vulkáni kúphegyek:

440133686_949982720256864_4973952987666574745_n.jpg

Mukifőszervező még tartozik egy fél körrel...

img_4634.jpg

...mégpedig vele: páros UB Nagy Peti korábbi szervezővel. Várjuk!

img_4661.JPEG

Az NN marketingfőnökétől egy csodás ajándékot kaptam sokéves kooperációnk emlékére.

img_4617.JPEG

Ja és az elején, a zánkai pontra berontott egy megriadt őzike elég kifejlett szarvakkal, és heves (helyes) nemtetszését fejezte ki dúvadkodásával.

Én is nemtetszésem fejezem ki: az UB hősi halotti Valhallájában a fotón sokkal szarabbul nézek ki, mint az életben, a kísérés utáni szarkalábakkal, bár kétségkívül age group kompatibilis. Gratula mindenkinek! Képaláírás: élőhalottak szentélye.

img_4630.jpg

Utóirat: "Áradó tisztelet" - várom a Knorr Bremse utalását!

ke_pernyo_foto_2024-05-05_13_01_44.png

Vagy a tiéteket.

Become a member!

buntetokor_tablo_fb_fejlec_uj_2024.jpg

Érdekel ez az adás, a jövőbeliek az eddigi nagyinterjúk, vagy a másik három tematikus futópodcastom?

Akkor szállj be a finanszírozásba, patronáld a 12 éve fennálló blog és a podcast nyilvános működését, továbbá férj hozzá exkluzív tartalmakhoz is, amik a a futás vonzáskörzetében levő, izgalmas és értékes alakokról, témákról készülnek.

Keresd őket a Spotify, iTunes, Google Podcasts, Mixcloud, Anchor streaming platformokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr1118397119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása