futó gondolatok

nem azé, aki fut

Utolsó kommentek:

Ingyonbingyom 2020.07.16. 23:17:01

Szerintem az egyik legjobb beszélgetés volt. Igazi sportember és valódi futónagykövet! Jó volt hallgatni! A pasizós részeket pedig poénnak éreztem a részéről!

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #14/2 - Monspart Sarolta a kullancstól a tömegsportig

Burgermeister 2020.07.16. 19:21:39

Ez az ismerkedesi dolog a szigeten...felmeri a penztarcajat...szanalmas!!!!

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #14/2 - Monspart Sarolta a kullancstól a tömegsportig

Tormat 2020.07.12. 23:02:42

Az egyik legjobb podcast, amit a Büntetőkörben hallottam

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #14/1 - Monspart Sarolta a (táj)futás műhelytitkairól

videkiman 2020.07.07. 08:53:11

A janicsár effektus egyelőre úgy tűnik nem működik. Legalábbis múlt szerdán nyitott a Börzsöny Trail és még tegnap is voltak szabad helyek mindhárom távra. Pedig a terepfutás.hu rendezvények általában a regisztráció első napjában betelnek. Én azt hittem, hogy úgy fogják kapkodni a kiéhezett futók a nevezéseket, mint a cukrot. Persze lehet ennek több oka is. Azt nem hinném, hogy a formára kéne visszavezetni, legalábbis én a kijárási korlátozás idején több szabadidő révén többet is futottam, mint általában.

Bejegyzés: Szervezni vagy nem szervezni?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2020.07.06. 22:11:56

érdekes, h Csanyával összerúgtátok a port. nekem az 50%-os jövő évi biztosított nevezés megfelelő volt az UTH-ra. nem túl nagyvonalú, de okés. ugyanakkor a VTM nevezést 100%-ban felhasználhatjuk máskor.
nem értettem, hogy a Black Hole-t hogyan adhatjátok vissza 100%-ban, semmiképp nem vártam el, ha jövőre elrakjátok nekem okés lett volna, 50% is.
az UB elhalasztás eddig okés, de tartok tőle, hogy októberben Második Hullám Apó fog csak ott futni. ha jól emlékszem akkor semmit sem kapunk vissza, ami egyáltalán nem elfogadható, de semmit nem tudok tenni.

nekem Csanya kommunikációjával nincs problémám: egyenes, korrekt, következetes. oké, nem mindenkivel türelmes és barátságos, olykor dogmatikus, de nem lekezelő.
a balatonman az UB-vel elég gyakran belecsúszik a lekezlő "ha nem tetszik ne gyere, 500 csapat van a várólistán" kommunikációba, ami még ha igaz is, nem tisztességes és semmiképp sem szimpatikus kommunikáció.
Piros85-nél van az, ahol elegem lett. a szervezője sokszor olyan szinten alkalmazza a demagógiát és minden pontot a a.te.ervelesi.hibad.hu/ -ról, hogy én már mondtam piros85 visszalépőnek, hogy adja át nekem a nevezését, hogy _én_ léphessek vissza, jelezve az egyet nem értésem. a kicsinyesség és irigység, a beszólás, bántás, kárörvendés káros kombinációja. :( lefogadom, hogy élőben pedig totál nem ilyen az az ember.

a járvány elején kiléptem a FB terepfutás csoportokból, nem bírtam ami ott ment. a saját futó csoportomban is rá kellett szólnom totál illiberális módon az egymással lekezelően beszélőkre, annyira kiéleződött a helyzet, kihozta a valódi jellemet, mint az alkohol.

Bejegyzés: Szervezni vagy nem szervezni?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2020.07.06. 21:36:13

hú de ronda az a vérplazma, és az bennem van? fúj! :D a bringafutárkodásnak túl sok _kontrája_ van: az étterem pepecs, a kuncsaft segg, a közlekedés veszélyes és amúgy is kártékony az egész, ennél csak az kártékonyabb mikor félliteres nem bubis vizet vesz az ember, komolyan mondom be kellene tiltani. a csapból folyik! hülye vagy?!

Bejegyzés: Restancia #2 – Keresztedzés

Tibor Osbáth 2020.06.29. 15:29:03

nagyon köszönöm Balázs hogy rákérdeztél az óra megbeszéltetésére!
jómagam is alig látó vagyok.
nekem egy Apple watch Órám van, ezzel mérem a futásokat.
az Apple termékekben benne van alapból a beszélő program, ezért is választottam ezt a megoldást.
ezzel a bejegyzéssel csak jelezni szerettem volna, hogy szerencsére van megoldás látássérülteknek is.
Guide-ra azért még szükségünk van☺️

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #13 - Futóórák és más kütyük // MagPet, Don Razzino, Sanyosz

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2020.06.26. 12:17:31

nem hiszem el hogy azz az ezüst gatyát fel fogod venni! :O

Bejegyzés: Restancia #1 – Cipő

Ingyonbingyom 2020.06.22. 22:10:19

Tök jó volt! Viszont egy megjegyzés, amire nem tudom a megoldást... Ha ilyen sok vendég van egyszerre, akkor néha nehéz követni, hogy ki beszél éppen.

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #13 - Futóórák és más kütyük // MagPet, Don Razzino, Sanyosz

Dáni Balázs 2020.06.11. 11:45:00

@őze bálint: Nincs miről meggyőzni egymást. A futóversenyek kapcsán legalábbis nem látom értelmét tovább folytatni a véleménycserét. A zászló egy szimbólum. Lényegében mindegy most, hogy mi a zászlót alkotó jelek szimbóluma (trikolór, székely vagy EU). A puzséros szálat ezért kivonnám a beszélgetésből (meg azért is, mert azt a hamis látszatot kelti, mintha más nemzetek nem lennének 'identitás válságban'). A zászló kérdés, világnézeti kérdés része. Amíg az egyik világnézet nem akarja ráerőszakolni magát a másikra, addig nincs baj, A baj akkor van, ha jön az erőszakos térítés. A kérdés csak az, hogy ki mikor érzi az egyik vagy másik világnézet erőszakos előretörését és hogy miként képes mozgósítani a sajátja érdekében. És ez túlmutat azon a kérdésen, hogy valakit a zászló látványa motivál vagy egy belső individualisztikus extázis.
P.S. Puzsér nem fejti ki, hogy mindkét általa említett csoportnak jelent valamit a zászló, csak nem ugyanaz a zászló. Tehát a zászló szimbólum, valami, ami alatt az azonos eszmékben hívők egyesülni tudnak. Látván ezt erőt éreznek. Ez lenne a vezérlő szimbólumok feladata lényegében.

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #9 - Csécsei Zoltán

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2020.05.29. 15:40:30

na, de jól észrevettem, h lehet kérdezni... :D

Bejegyzés: Adó 1% + kérdezz a Büntetőkör podcastban

őze bálint 2020.05.19. 15:23:40

@videkiman: jogos, nem volt jól a Hearthis beállítva, most próbáld. Köszi!

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #12/2 - Szabó Gáborral az edzés elméletéről és gyakorlatáról

videkiman 2020.05.18. 20:46:43

Szia! Az új résznél nem jön fel lehetőségként a letöltés, pedig beléptem, repostoltam meg minden (és közben az előző részeknél mind ott virít a download).
Nagyon jók a podcastok, köszönet értük! Nekem a Csanyás után a legutóbbi Benedek Zsoltos tetszett a legjobban, Általában futás közben szoktam hallgatni, oda meg nem viszek telefont, ezért preferált az mp3.

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #12/2 - Szabó Gáborral az edzés elméletéről és gyakorlatáról

őze bálint 2020.05.14. 11:01:51

@elike11: köszi, jólesik. Fotózd már le ezt a 119 printet és küldd el a FB blog üzenetként, kemény meló lehetett. De inkább ne printelj, kár a papírért, fákért. Hajrá!

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #12/1 - Szabó Gáborral a hatékony futásról

polczertamas 2020.05.14. 08:01:06

@őze bálint: Hát jól van,csak egy kósza gondolat volt... :) ... Nem tudom kik vannak még a tarsolyodba?! Gondoltál e Muhari Gáborra, Szőnyi Ferire, Lubics Szilvire.. na mindegy csak tippek. Én nagyon szeretem ezeket a beszélgetéseket és mindig alig várom,hogy legyen egy új. csak így tovább.

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #12/1 - Szabó Gáborral a hatékony futásról

őze bálint 2020.05.13. 18:22:58

@polczertamas: a válasz már egy feljebbi kommentben van » Olivér le volt beszélve, csak jött a járvány és nem akart face to face, én meg azt preferálom. De idővel lesz. Mellesleg az említett nevek közül szerintem mindenki résztávozik, kérdés, ki milyen intenzitással, tempóval, gyakorisággal, ebben nem lenne nagy elmélkedés. Valamint ennyi embert én tutira nem szervezek össze. KöszI!

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #12/1 - Szabó Gáborral a hatékony futásról

polczertamas 2020.05.13. 15:59:20

@őze bálint: A 2. rész is nagyon jó volt. Köszi! De már tényleg nagyon hiányzik egy Oli papa podcast is. Sőt már úgy látom,hogy van résztáv - NO résztáv elmélet. Az lenne ám az igazi, ha leülne Olivér, Sz. Gábor, Muhari G., és mondjuk Bódis T., Lubics Sz., M. Zsuzsi, Csécsei Z. ... és menne a nagy elmélkedés az edzésekről? :) Érvek-ellenérvek.... te pedig moderálnád :D Most mindenki védi tök óvatosba a saját kis elméletét és teszi ki postba, storyba. :)

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #12/1 - Szabó Gáborral a hatékony futásról

igorx 2020.05.11. 10:52:57

En a gyerekeknek szoktam adni. A Mogyis két táska teli finomsággal voltam eddig a legnagyobb sztár itthon :)

Meg tudom érteni ha valakit ez is motivál a verseny során. Benedek csapatnak én csak örülni tudok, visszafogottak és annyira jó látni azt a gyönyörű technikát amivel futnak.

Bejegyzés: BÜNTETŐKÖR #11/2 - A kenyai atlétákról Benedek Zsolttal