futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Hét év blog

Változások, újdonságok, podcastok

2019. május 10. - SimonyiBalázs

Minden UltraBalaton arra emlékeztet, hogy egy évvel öregebb lett a blog. Most épp hétéves. 2012-ben indult az egész ezzel a klasszicizálódott poszttal, amikor tökutolsó lettem az UB-n, két és félórával kiesve a szintidőből, de végigmentem, meg is vártak a célban. Szép és fájdalmas minden visszagondolva, nehezen birkózom meg az idővel. Azzal is amit múlasztok futás közben, de föleg azzal, amit mulasztok. Csomó minden történt azóta, nyilván. (Például négy éve az UB felé sem néztem) Ez a blogos hét év (de a futásban töltött 12 is) egy baromira felemelő és megterhelő periódus volt-van, rengeteget kaptam a futástól, és rengeteget el is vett. Ráment egy csomó minden, visszajött jópár, de azt hiszem, ez nincs arányban. Nem tudom, hogy most ugyanezt választanám, ugyanígy csinálnám-e. Talán, nem, nem tudom. 

Hét év alatt rengeteg minden változik: test, szellem, nézőpont, viszonyulás, sejtek. Ez velem is így van. Hét év nem rövid, és a hetedik év sokszor kritikus pont kapcsolatokban, munkákban, hobbikban is. Pantha rhei - az egyetlen állandó a változás maga.

budapestrun_logo_tipoval_resize.jpgA blog is változik. Új arculatot és új logót kapott, és kicsit más hozzáállással íródik innentől. Marad reklámmentes - hacsak nem jön egy visszautasíthatatlan ajánlat, mint a BSI-nek a Nemzeti Futóverseny. Marad autentikus, szarkasztikus, (ön)kritikus. Hogy pózmentes-e, nem tudom - végülis minden póz és manír, s ez maga az ember. Továbbra sem vagyok zászló a mások ünnepén. 

Mostanában billentyűundorom van - ez a legkisebb problémám -, így a blogon is kevesebb lesz az írott tartalom. Az arányok a szövegről a hangra terelődnek. Nem utolsósorban azért, mert a futásból is visszaveszek egy időre, de az érdeklődésem iránta - s így önmagunk viszonylagos megfejtése iránt - töretlen. Erről még azért írok egy posztot a közeljövőben.

2019-től a Runner's World Magyarországban nemcsak rendszeres szerző lettem, hanem elindul a közös podcast-adásunk is, a Büntetőkör. Ebben a futó-szappanoperában az RW-vel közös metszéspontunkba eső alakokat szólaltatom meg, vesézek ki témákat a teljesség és részrehajlás igénye nélkül. Egyszerű kérdező és társalkodópartner leszek, nem török riporteri nívódíjra. A felvételek ott készülnek és úgy, ahogy a sors az interjúalannyal összehoz minket.

Azok a témák és figurák, akik nem férnek bele a RW-s podcastokba, mert túl személyesek, marginálisak vagy speciálisak, azok a blog saját bejáratú podcastjában, egyfajta nemazés hangjáték-sorozatban fognak megjelenni. A nevéről és tematikájáról később, úgyis kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr6914751093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2019.05.13. 21:23:17

atyaég én soha nem hallgatok meg egy egy órás podcast sehol, semmikor, van aki igen? :O
nem lehet vhogy spotifyon összekeverni random jó zenékkel 10-10 percenként...? :D előtte-utána aktuális MTI hírekkel?
sokat kérek, túl sokat?

SimonyiBalázs 2019.05.14. 11:31:04

@rrroka: sajnálom, mindenkinek nem lehet tetszeni. Akkor maradj a zenés playlistednél. Alapvetően a podcast az beszédes és hosszútávú/lélegzetű műfaj, leginkább sokat beszélnek benne minimál zenével vagy anélkül.

nezumi 2019.05.14. 11:55:21

ma vacsorafőzés és a holnapi tízórak építése közben nekiesek :) ha nem érek a végére, reggelikészítés közben folytatom :) eddig Kajdi Csabát hallgattam ilyenkor az instán, erős a verseny, nagyon kiváncsi vagyok!

_z_ 2019.05.14. 22:45:03

Mostanban ugyis raszoktam a futas kozbeni podcast hallgatasra, koszi!

kiralysannyi 2019.05.15. 06:17:31

Véleményem szerint siman a fogyasztható időtartam.

nezumi 2019.05.15. 11:32:25

Feléig jutottam tegnap, nekem bejött, ma folytatom, jó lesz ez :) rabszolgasors is tűrhetőbb így :)

kiralysannyi 2019.05.15. 11:42:02

Csak a versenyekből veszel vissza vagy úgy a futásból teljes egészében?
Ennek van valami különösebb oka?

Ingyonbingyom 2019.05.15. 13:00:18

Az utóbbi időben úgyis többnyire podcasteket hallgatok a hosszabb futásaim közben, de nem merem beírni ide, hogy főként milyen sportág kapcsán... :D Nagyon jó ötlet, sok sikert hozzá!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2019.05.15. 15:32:27

@őze bálint: a podcast nekem furán tömény, figyelmet igénylő dolog. millásreggelit szoktam hallgatni reggel, az ugye "igazi" rádióműsor, zenével, reklámmal, hírekkel, nagyon szeretem. van podcast verziója is, de azt még sosem hallgattam vissza, pedig pénteken van futós rovat. egy hétfői hazafutás alatt azért megpróbálom majd. :)
lehet vhogy mérni, h hányan hallgatják és ebből hányan végig? YT videóknál én úgy vettem észre, h csak az elindítást már egy lejátszásnak méri, pedig lefogadom, h 50% sosem nézi végig.

nezumi 2019.05.16. 11:17:53

Két napig hallgattam, persze nem vagyok mérvadó, Csanyát ismerem, követem nyolc éve, mindent, amit publikál, elolvasok, úgyhogy rengeteg újdonság nem volt benne, de ami volt, annak is örültem. Tegnapra már nem maradt a podcastból és... hú, hiányzott, mikor lesz már a folytatás? KIk vannak még tervben?

_z_ 2019.05.16. 15:13:25

Vegighallgattam (bar nem futas kozben). Kell meg!

Ingyonbingyom 2019.05.16. 16:39:12

Meghallgattam, nagyon tetszik! Néhány megjegyzés!
1. A horgászigazolvány nem fényképes... :)
2. TAO támogatást tudtommal csak látványcsapatsportágak kaphatnak.
3. Nyelvtannácik kiméljenek... :D
Várom a folytatást!

SimonyiBalázs 2019.05.16. 22:19:31

@nezumi: a folytatás a hétvégén/jövő hét elején. Kajdi Csaba mi/ki, és hol hallható? nagyon sok név/téma van még tervben, most két nő és egy úr következik, aztán majd szép sorban havi két adás. Ha kiadnám a neveket, tán elriasztanám őket is, titeket is.@rrroka:

@Ingyonbingyom: csak az nem hibázik, aki... a folytatás a hétvégén/jövő hét elején. (Milyen sportág? Curling?)

SimonyiBalázs 2019.05.16. 22:23:00

@kiralysannyi: elég sok oka van, nem publikus. A versenyekből (ultrákból) veszek vissza, edzések meg ehhez igazítva. Aztán meglátjuk, lesz-e kutyából szalonna.

@rrroka: a figyelem, összpontosítás és a hosszúság a mai youtuber, gyorsfogyasztó világban nyilván furcsa, meghaladott dolgok, de engem egyáltalán nem érdekel. Ahogy a hallgatottság sem. Minél kevesebben, annál delikátabb. :-) Ha valaki könyv helyett szórólapot olvas, album helyett 2 perces dalt hallgat, film helyett trailert néz - egyéni ügy.

nezumi 2019.05.17. 07:39:17

@őze bálint: az instagramon, napi sztori, azért kezdte, hogy parodizálja az ingyenélő celebinfluenszereket és nagyon vicces lett (nemfutó, hanem modellügynök, de ez mindegy, jó kontent, valamint szintén megosztó :), itt van pár sor róla velvet.hu/gumicukor/2019/02/13/kajdi_csaba_cylapercek/ )

harsanyi.b 2019.06.04. 16:14:37

eltűnt az első rész? jól látom? vagy nem jó helyen keresem..? 2. része megvolt. kíváncsi lennék az előzménysztorira... mint a starwars
süti beállítások módosítása