futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

BÜNTETŐKÖR #4 Gusztos Péter | Életút. Politika, futás, SUHANJ!

2019. július 19. - SimonyiBalázs

Hétvégén itt a nyolcadik Suhanj! hatórás futás a legendás L-alakú, csípőgyilkos bójakerülgetős horányi pályán, ahol a fáradt célbaérkezőket - már ha hatórás futáson értelmezhető a cél kifejezés - bundás kenyér és napfelkelte várja. Ahol együtt sportol ép és fogyatékos - már ha lehet ezt így mondani, és nem sértő vagy eléggé PC. Amúgy erről az iszonyú nyelvi zavarról és hiperkorrekcióról is szót ejtünk és még sok régi-új dologról. Íme, a két áramvonalas fejű - már ha éppen nem a '93-as Csúcsfejek űrlényes film statisztái -  interjúpartner:

img_3265.jpeg

Fogyatékosok sportja kapcsán előbb-utóbb beugrik alapítványa. Politika kapcsán pártja. Futás kapcsán pedig a Suhanj! hatórás verseny, kerekesszékes városmaratonok és még sok más.

Gusztos Péterrel beszélgettünk:

- vegaságról és a vegaság elhagyásáról
- életmódváltásról és fogyásról
- maratoni toporgásról ("mackózásról" majd gyorsulásról, avagy hogyan lehet közel 60 maratont lefutása után kilépni a rutinból)
- a poltika süllyesztőjéről
- jótékonyságról
- a suhanjkék szín köznevesüléséről
- civil szervezet vezetéséről
- a Suhanj! bővítéséről (téglajegyek itt válthatók) 
- jó és rossz adománygyűjtő futókról
- közösségteremtésről
- az elmaradhatatlan futó-szelfizésről, posztolgatásról, hiúságról, figyelemre éhességről, érzékenységről

és még megannyi másról.

Az adások elérhetők itt: iTunes, SpotifyMixcloud. Hallgatás & letöltés pedig itt: HearThis.

Sajnos "Petikém" lila orkánruhája, azaz az oldszkúl tájfutószettje nem került szóba, pedig hányszor bámultam benne a seggét, amíg mögötte futottam 10 évvel ezelőtt különböző terepfutásokon. Ahogy az a sokatmondó sztori sem látott szó- és napvilágot, ami egy nagyatádi triatlonon esett meg: Péter Attila volt a szpíker a gyékényesi tónál, amikor Péter kászálódott ki kábán az első úszóköréről, és a hazai futóélet Cintulája emígyen üdvözölte: "Gusztos Péter egy igen rutinos versenyző............ mögött jött ki a vízből." Nem került szóba az sem, amikor Kovács Patrícia a válás kapcsán azt mondta sommásan, hogy "két művész nem fért meg egy színpadon".

Hasznos linkek: SUHANJ! Alapítvány weboldala és FB-ja. Valamint Gusztos Péter instagramja és sportolói oldala. És egy csodás régi cikk a Spuri magazinból:

gusztos_spuri.jpgkepernyofoto_2019-06-20_13_06_13.png

A BÜNTETŐKÖRben, ebben a futó-szappanoperában a Runner's Worlddel közös metszéspontunkba eső alakokat szólaltatok meg, vesézek ki témákat a teljesség és részrehajlás igénye nélkül. Egyszerű kérdező és társalkodópartner vagyok, nem török riporteri nívódíjra. A felvételek ott készülnek és úgy, ahol és ahogy az interjúalannyal összehoz minket az élet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr2514904944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igorx 2019.08.01. 22:03:42

Péter számomra mindig is a legszimpatikusabb közéleti szereplő volt.
Nagyon tetszik a hozzáállása a vegánsághoz.

Magam is vegán étrendet követek, de nem tartom magam vegánnak mert az a nyugati társadalmakban sajnos együtt jár az agitálással, "vegánnácisággal" (előre is elnézést azoktól akiket ezzel megsértek).
süti beállítások módosítása