futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

BÜNTETŐKÖR #5 Zelcsényi "Muki" Miklós | Életút. Biznisz és sport (UB, UTT, BalatonMan)

2019. augusztus 06. - SimonyiBalázs

Mai interjúalanyunk egy levendulamezőn értette meg, mi az ultrafutás - ehhez kellett pár futó, aki épp ott guggolt és fosott. A műsor is legalább ilyen szókimondó és bevállalós lesz. Az adások elérhetők itt: iTunes, SpotifyMixcloud. Hallgatás & letöltés pedig itt: HearThis.

img-3307.jpg

(A pólóért köszönet Büki Tivadarnak, jó csere volt a SakuraMichi-trikómat elcserélni a Pink Floydra.)

Volt londíner, amatőr bokszoló és fallabdázó, és sokáig balatoni kocsmahálózatot üzemeltetett, amíg személyes érdeklődése nem fordította az aktív sportolás, majd a versenyszervezés felé. Többszörös maratonista és ironman, üzletember és vendéglátós, aki sokezres, jól marketingelt és szponzorok által kedvelt versenyek igazgatója. Azt mondja magáról: "Az átlagembernél én sokkal kitartóbb vagyok." Ezért lehet sikeres. Szerinte "minden eladó, de nem lehet mindent megvenni - például a hagyományt." Így az UltraBalaton sosem lehet majd Spartathlon - vallja. 

És hogy mi neki a siker? "Amikor valamit eljuttatok valahova." Tevékenysége a sportéletben szerintem közérdeklődésre tart számot, már régóta akartam vele dumálni. Beszéltünk többek között: 

- általános iskoláról és az élet valódi sulijáról, a vendéglátózásról

- nagy távlatokról és apró lépésekről

- biznisz és profit fontosságáról,

- szervezői bakikról és felemelő libabőrös pillanatokról

- lelegelt depóasztalokról

- láthatatlan Balatonról

- versenybíráskodásról

- nagyvonalúságról és fillérbaszásról

- a versenynaptár kötöttségeiről

- a furcsa triatlonlicenszről
satellite_image_of_lake_balaton3.jpg
 

No meg arról, hogy vívódó, kettős kötésű drámai hősként - hogy egy szép bölcsészkari fogalmat pöttyintsek ide -, tehát aki kinn is van, és benn is van, pályán is van, meg nem is, az hogy látja a magát: sportrajongó/sportoló vendéglátós vagy szervezői/vendéglátós vénával megáldott sportoló, sportszervező? Illetve, hogy mennyit számít neki a profit, a felhajtás, a marketing, és mennyit a sport klasszikus, tiszta, egyszerű, felhajtásmentes része. Véggigondolta-e, hogy ha valóban 25000 vagy akár 50000 fősre akarja nagyobbítani az UB-t, akkor mi lesz a parkolással, nívóval, satöbbivel? És mit jelent neki az, hogy "az UB-ból világ legerősebb versenyét akarja létrehozni"? Az UB-ról egyébként is sokat beszélünk a műsorban, már csak személyes érdeklődésből, magam 4 x futottam végig, plusz egyszer párosban. És egy kis hazabeszélés még:

kepernyofoto_2019-06-23_12_23_47.png

Keveset lehet róla tudni, na de most! A MaratonMan tulajdonosa, a triatlonszövetség alelnöke, az UltraBalaton, Ultra Tisza Tó, BalatonMan, Night Run és sok más verseny gazdája - akinek a saját bevallása szerint "a versenyszervezés maga a drog" - jön kétórában a Büntetőkörben. Ismerjétek meg közelebbről Zelcsényi "Muki" Miklóst! 

kepernyofoto_2019-06-20_13_06_13.png

A BÜNTETŐKÖRben, ebben a futó-szappanoperában a Runner's Worlddel közös metszéspontunkba eső alakokat szólaltatok meg, vesézek ki témákat a teljesség és részrehajlás igénye nélkül. Egyszerű kérdező és társalkodópartner vagyok, nem török riporteri nívódíjra. A felvételek ott készülnek és úgy, ahol és ahogy az interjúalannyal összehoz minket az élet. 

Ha tetszett a tartalom, akkor kérlek adományozzatok a Magyar Hospice Alapítványnak itt. A közleményrovatba írjátok be: Nem Azé futóblog. 

kepernyofoto_2019-09-10_16_23_40.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr6414974150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semper Fidelis 2019.08.22. 16:43:35

Balázs, egy kis kiegészítést hadd tegyek. Van hosszú ultra itthon, a Deseda, 252 kili.

SimonyiBalázs 2019.08.22. 17:05:31

jogos, bár nekem az körözős versenyként élt (mégha nagyobbacskák a körök)

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2019.11.06. 15:12:16

Nem akarom megbántani Mukit, és valahol persze igaz is, hogy a sok önmutogató macsójelölt többszázezret költ évente arra, hogy triatlonozzon, de ha kiszámolom például én az idei triatlon/duatlon versenyekre költött plusz összegeimet, akkor az kerek nullára jön ki. Ehhez képest mégis befizettem a 4000 forintot, hogy elinduljak versenyen. De nem vettem új ruházatot (kivéve futócipőt, bár azt is ősszel már, és azt is elsősorban a futás miatt), nem vettem a biciklimhez semmi újat (az is már 8 éves), nem vettem semmi új úszócuccot (a bérletet amúgy is kifizetem, mert nem a triatlon miatt járok úszni), nem vettem egy db sótablettát, isoitalt, gélt stb triatlon miatt, szóval nekem azzal érvelni, hogy amúgy is rohadt sokat költ valaki a sportolására, az nem állja meg a helyét.
Jó, hozzáteszem, hogy hobbitriatlonista vagyok, aki néha elindul ilyen jellegű versenyeken.
süti beállítások módosítása