futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

Laza Tízes - új futós podcast közismert emberekkel

2020. november 20. - SimonyiBalázs

lazatizes_fb_cover_v2.jpgÚjabb futós podcastot indítok, a "teremtsd meg magad a saját konkurenciád" mottóra. A Büntetőkör szakmai, "futószubkulturálisabb" adásával ellentétben a Laza Tízes könnyedebb, populárisabb. Az első évad 5 részes lesz, és kora tavasszal indul a második évad. Házigazdaként hetente olyan közismert emberekkel beszélgetek, akik az élet különböző területein munkálkodnak, a futás mégis összeköti őket. Ez egy podcast nemcsak futóknak, nemcsak futókról. Az 1. és 2. adásról részletesen linkekkel lejjebb!

Az adásokban arra leszek kíváncsi, hogy miként tükröződik vissza egy-egy közismert ember személyisége és az ő foglalkozása, elhivatottsága a kocogásaiban, versenyeiben, futós történeteiben? És fordítva: mire tanítja a futás, milyen érzéseket vált ki belőle, hogyan hat az életére?

Teljesítményről, energiáról, motivációról, életmódról, hivatásról és szenvedélyről beszélgetünk vendégeinkkel, akik a kultúrában, sportban, tudományban, oktatásban vagy gazdaságban tettek le az asztalra fontos és értékes dolgokat.

Keressétek és lájkoljátok itt: https://www.facebook.com/lazatizes

Hallgassátok és kövessétekSpotify, Google Play, iTunes, Mixcloud, HearThis, Anchor!

Az 1. adásban együtt futunk...

Tompa Andrea Déry-, Márai- és Libri irodalmi díjas íróval // Ónodi Eszter színésznővel, számos film és tévésorozat főszereplőjével // Erdély Mátyás Kossuth-díjas operatőrrel, aki sok külföldi és hazai munkája közt az Oscar-díjas Saul fiát is fényképezte.

Beszélgetünk: seggelésről és újrakezdésről. A környezet értetlenségéről és wow-ról. Szellőztetésről, telítődésről, meditációról, gyászmunkáról és önmagunk leküzdéséről. "Futómaffiáról" és a futótársadalom diverzitásáról. Versenyekről, ahol egy vállalatvezető és postás együtt slattyog a kánikulában. A 100 kilométerről álmodozásról és a 4T-modellről. Na és persze a Margitszigetről.

A 2. adásban jönnek a labda, a hangok és a képes történetek mesterei, de a futásban ők mégiscsak a számok emberei. Szó lesz ultrafutó fociedzőről és tengerparti homokban végzett alapozásról, rakenroll életformáról és lerakott cigiről, a futás értelméről, hasznáról és libidóra gyakorolt hatásáról, flow-ról és sztereotípiákról, frusztráló babakocsis előzésekről, és hogy milyen lazacos szendvicsért sorban állni Bill Gates és Antonio Banderas mögött.

Vendég: Hrutka János egykori BL-t megjárt, Bundesliga-győztes, válogatott labdarúgó, sportmenedzser és szakkommentátor // Dióssy D. Ákos zenész és hangmérnök, az alternatív zenei szcéna emblematikus alakja (Kispál és a Borz, Hiperkarma, Európa Kiadó, Kimnowak, Pál Utcai Fiúk) // Tóth Barnabás filmrendező, aki kétszer jutott az Oscar-díj shortlistjére, legendás magyar filmek (Eldorádó, Legényanya) és a Momentán Társulat színésze. 

A műsor létrejöttét a hosszú táv elkötelezettje, az NN Biztosító segítette.

Become a Patron!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr1516292730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingyonbingyom 2020.11.24. 16:08:39

Fú, annyi minden jutott eszembe, ahogy tegnap futás/kocogás közben hallgattam... De most csak két dolog ugrik be. Cigi... Az operatőr kollégáim egy futóverseny közben azt magyarázták, nem hogy büntetni kéne a bagós futókat, hanem külön díjazni, mert úgy sokkal nehezebb futni, ha valaki rendszeresen dohányzik... :D :D :D
Hrutka Rudi maratonjából meg láttam egy picit. Pont azt a részt, ahol rákanyarodott a Dózsa György útra... Hát tényleg nem nézett ki jól, eléggé kipurcant a végére... ;)

SimonyiBalázs 2020.11.24. 21:32:51

@Ingyonbingyom: az operatőr kollégáid és te milyen minőslgben vettetek részt a versenyen? forgatócsoport? váltó?

Ingyonbingyom 2020.11.27. 16:06:45

@őze bálint: Minden titkot nem árulhatok el... ;)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2020.11.30. 18:32:10

Micsoda, dupla achilles és sarok gyulladás?! Ez a Gebre féle edzések egyenes hatása? más futói is sérülnek :/

SimonyiBalázs 2020.11.30. 18:35:15

@rrroka: sem megeőrsíteni, sem cáfolni...
süti beállítások módosítása