futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

VERSENYKÖZPONT #2 Szponzoráció & futás | Korányi Balázs

2021. május 02. - SimonyiBalázs

vk2_koranyi_fb.jpgNemrég Korányi Balázzsal készítettem egy nagyon izgalmas, sokfelé leágazó hosszú életút-interjút, ami hamarosan két részben jelenik meg. A beszélgetés harmadik órája a szponzoráció, atlétikai szövetség, majd ultrázás felé kanyarodott.

Mivel ez a három altéma (altemplom) önmagában is érdekes, de erősen összefügg a VERSENYKÖZPONT előző adásával (Hogyan tovább magyar ultrafutás?), így - mintegy továbbfűzve a polémiát - ezzel folytatom ezt a podcastsorozatot. (A kétrészes interjú pedig hamarosan érkezik.)

Korányi Balázs 47 éves egykori profi magyar középtávfutó, két olimpián vett részt, Európa-bajnoki bronzérmes, fedett pályás világbajnoki negyedik. 800 méteres síkfutásban felállított országos csúcsát 22 évig nem tudták megdönteni.

Visszavonulása utána Reuters hírügynökség gazdasági újságírójaként dolgozik és él a világ számos pontján ikreivel és feleségével, Baráth Gabi futóedzővel.

Mivel Balázs lábában maradt a boogie, a 2000-es évektől az ultrázásban lelte meg a futást újra. A 3 Spartathlon és 3 BSzM teljesítése mellett kitalálta a Terep100-at, amiből később az UTH kinőtt.

Ott volt a honi ultrafutás kvázi-szervezettés alakulásánál is. Sokat tud, sok mindent átélt és átlát.  Kritikus, érvekkel alátámasztott véleményét sem rejti véka alá. Profi atlétika és amatőr futás - egykor és ma. Különbségek, hasonlóságok, szervezettség, szponzoráció, ultrás mezőny, MASZ. Ütős félóra jön.

És mi ez az új podcast?

versenykozpont-logo_1x2-transp.pngMinden, ami a futás előtt, mögött, közben és után van.

Ez a podcast futáshoz, triatlonhoz kötődő szervezetek, versenyek, cégek, személyek felülete. De lesznek itt érdeklődésre számot tartó viták, tematizáló kerekasztalbeszélgetések is, hogy a futószubkultúrában értelmes közbeszédet és építő változásokat generáljunk. Márkázott tartalmak, szponzorált interjúk az adott termékre vagy szolgáltatásra fókuszálva. 

Keresd itt: Spotify, Mixcloud, iTunes.

 

Légy mecénás! Patronáld a 10 éve fennálló blog és a podcast nyilvános működését, férj hozzá exkluzív tartalmakhoz is, amik a futás vonzáskörzetében levő, izgalmas alakokkal, alakokról készülnek. https://www.patreon.com/nemaze

buntetokor_tablo_fb_fejlec_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr6616519792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása