futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

IZZÓSZTÁR #12 Sami Vaskola árnyékedző & sportfotós

2021. október 28. - SimonyiBalázs

xsami_fekvo.jpg

Gyerekként tornásznak készült, kamaszként rögbire váltott, az öttusát a lovaglás miatt hagyta ott, majd a triatlonban találta meg a helyét.

Érdekelte az edzéselmélet és az alkalmazott fotográfia: az aktív sportolói évek után mindkettőt magasszinten kezdte művelni. Fotózta LeBron James-t, golfozott a fülöp-szigeteki diktátor Dutertével, filmezte Kilian Jornet-t. Előbb a Suunto, majd a Garmin fotósa lett. Nem is tudod, de számos óradobozon, marketinganyagban az ő fotói próbálnak vásárlásra csábítani.

img_1521_1.JPG

Árnyékedzőként is keresett. Hívhatjuk co-coachnak, vagy secondary coachnak, a lényeg, hogy friss és más szemmel néz egy sportolóra, legyen az bármilyen sportág, tanácsaival, edzéstervvel segíti az edzőt, vagy épp a sportolót, ha titokban keresi meg.

A tokiói olimpián is voltak kliensei, a futók közül pedig a legizgalmasabb kísérlete Noora Honkala. Régi Spartathlon-sporttársam ő, dekoratív, de viszonylag lassú hölgy. Amióta Sami átvette az edzéseit, Nora a finn maratoncsapat tagja és Párizsra készül, egyben az ultrán is felgyorsult, idén 26 óra 27 percet futott és 3. lett Maráz Zsuzsi mögött a Spartathlonon.

sami_sparta_2021.jpg

img_5750_1.JPG

Dél-Peloponnészoszon él egy saját maga által épített rusztikus kőházban.

Nem találod meg a közösségi médián, a híre csak szájról szájra terjed. A szakmai oldalát itt találod. A fotós portfolióját pedig itt. Ez pedig itt az előzetes - angol nyelven. A teljes adásért légy mecénás!

Become a Patron!

Az IZZÓSZTÁR podcast a blog különkiadása. Ami nem fér más podcastjaim keretei közé, vagy ami sajátos, speciális futós tartalom, az itt jelenik meg.

buntetokor_tablo_fb_fejlec_3.jpg

Érdekel ez az adás, a jövőbeliek az eddigi nagyinterjúk, vagy a másik három tematikus futópodcastom, a Laza Tízes, a Büntetőkör és a VersenyKözpont ? Akkor szállj be a finanszírozásba, patronáld a 10 éve fennálló blog és a podcast nyilvános működését, továbbá férj hozzá exkluzív tartalmakhoz is, amik a a futás vonzáskörzetében levő, izgalmas és értékes alakokról, témákról készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr1516736580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása