futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

A dopping apoteózisa (klikk ide!)

2012. szeptember 11. - SimonyiBalázs

Ritka felháborító, címlapos Newsweek-cikk Lance Armstrong és a dopping védelmében. Az üzenete kb: "és akkor mi van?" (KLIKK IDE!)

"Did he use enhancers? Maybe I am the one who is blind, but I take him at his word and don’t believe it; he still passed hundreds of drug tests, many of them given randomly. But even if he did take enhancers, so what? ... Professional cycling is a rotten sport like all professional sports are rotten..." by Buzz Blissinger, 2012.09.03.

Tehát egy "velejéig rohadt profi sport" termelje csak nyugodtan a példaképeket, ahogy Vörös Miki mondá. Amúgy meg ha Lance példakép akkor egykor nekem a Milli Vanilli is példakép volt, de mikor megtudtam, h pléjbekkelnek, akkor telesírtam a párnámat és szakítottam velük :-)

UPDATE! http://sportgeza.hu/sport/bringa/2013/01/18/oprah_armstrong_01_18/

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr644769450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

#R 2012.09.12. 11:18:52

Floyd Landis a tesztoszteronban látta a megoldást, amikor a győzelemért tekert. A szervezetben az epitesztoszteron és a tesztoszteron (mindkét hormont a szervezet termeli) megengedett aránya akkor 1:6-hoz volt, az amerikainál az izotópmérés 1:11-et mutatott ki.

Armstrongot akárhányszor vizsgálták, ez az arány mindig megegyezett az 1:6-tal. „Nem alatta, vagy nem felette volt, hanem mindig pontosan annyi, amennyi lehet. De mikor megváltozott a szabály, és már csak 1:4-hez lehetett arány, akkor Armstrong szervezete, hormonháztartása is egy csapásra megváltozott, és onnantól mindig ezt az arányt mérték. Nem alatta, nem felette, hanem mindig telibe az 1:4-et. Kikövetkeztethető: a laborban nagyon jól dolgoztak mögötte.”

forrás: sportgeza.hu/sport/2010/11/16/contador_doppinglaborja_hibazott_ezert_buntetik/

miért kellett minimum másfél év ahhoz, hogy rájöjjenek ez a magatartás a doppingellenes szabályoknak csak a betűjével egyezik meg, a szellemével semmiképpen sem?
süti beállítások módosítása