futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

A Kedves Vezetők maratonja

2014. január 29. - SimonyiBalázs

korea blog.jpg2011 novemberében Dél-Koreában jártam egy filmfesztiválon, megpróbáltam feltérképezni az irdatlan méretű Szöult (videóm itt a narrálásommal), majd elmentem a két Korea közti DMZ-be, azaz a demilitarizált övezetbe. (Utóbbiról másik videóm emitt.) Távcsövön keresztül már láttam valamit Észak-Koreából. Az elmúlt hónapok híradásai, Féreg Rodman magánszáma, a fogolytáborból megszökött memoáríró (amúgy érdekfeszítő) könyves beszámolója nem korbácsolták fel a kedvemet, hogy odautazzak. De ez az infó megbizsergetett: hivatalos IAAF maraton Phenjanban április 13-án, Kim Ir Szen születésnapi ünnepségsorozatának részeként. A package-ben járó nevezés + hotel + transzfer + repjegy potom 995 euróért, és kell még egy Bp-Peking retúrjegy. Részletek ezen a honlapon. A kellő szintidőm megvan: sub3h szükséges.

De van félmaraton és 10 kilis szám is. Ezzel az erővel Szomália partjainál lehetne úszóverseny, Iránban meg bikinis szépségverseny, ha már egy rendszer nemzetközi legitimációjánál tartunk. Maga a phenjani maraton 27 éve létezik, de eddig csak a szimpatizáns országok (kínai, orosz) képviselői  indultak a helyi atléták mellett, no meg persze kenyaiak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr895786964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.02.01. 10:00:25

Szimpatizáns országok? Pipa! :Dv
süti beállítások módosítása