futó gondolatok

nem azé, aki fut

nem azé, aki fut

ο Λεβέντης

2023. december 04. - SimonyiBalázs
img_1251.jpg
Nemrég jelent meg Görögországban egy vastag, hiánypótló (eddig nem volt) ultrakönyv edzéselméletről, futótáplálkozásról, sportélettanról, a címe kb. "A hosszútávfutás dekódolása".

img_1249.jpg
A szerzője a helyi olipapa, az edzőként és futóként is aktív spártai Ioannis Dimopoulos, aki rám a Λεβέντης becenevet ragasztotta, így hívnak arrafelé. Κb. életrevalót, talpraesettet jelent zsargonban, amúgy levendulát.
Ioannis számos portrét is közöl edzéstervekkel, módszerekkel. Ezeket leginkább két kategóriába lehet sorolni:
- elit
- sajátos módszerűek / mindig megbízhatóan teljesítők.

img_1252.jpg

img_1254.jpg

Az ABC (alfa-vita-gamma) szeszélyéből Aleksandr Sorokin és Fotis Zisimopoulos közé sodródtam, utóbbi két kaliber a hétvégén egymást gyilkolta Tajvanon (Tajvanban?) a 24 órás vébé elsőségért, és persze rekordtartók, sokszoros Spartathlon-győztesek. A könyvben Nagy Kati, Noora Honkala, Florian Reus, Ivan Cudin is szerepel.

img_1250.jpg
Nem utolsósorban remek lehetőség a futószakmai kifejezések görög elsajátításához. Ioannis amúgy kemény futó, 2023-ban a Mani 80-on 2. lett, én 6., de 2021-ben a 180 kilis Olympian Race-en elékerültem.
img_4563.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://nemaze.blog.hu/api/trackback/id/tr1418273769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása